play

Joensuu hyväksyi luovan alan ja tapahtumien tukipaketin - ensimmäisiä toimia avataan viikon kuluessa

Kulttuurin ja tapahtuma-alan tekijöiden Mitta on täysi! mielenilmaus teki alan tilanteen näkyväksi myös Joensuussa viime viikolla.

Kulttuurin ja tapahtuma-alan tekijöiden Mitta on täysi! mielenilmaus teki alan tilanteen näkyväksi myös Joensuussa viime viikolla. Kuva: Kimmo Kirves

Marita Jalkanen

Joensuun kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina suunnitelman koronapandemian rajoitteista kärsineen luovan alan ja tapahtumien tukemiseksi. Valmistelussa on lähdetty siitä, että autettaisiin ennen kaikkea niitä, joita valtakunnalliset koronatuet eivät ole tavoittaneet.

Ydintoimet on jaettu viiteen kokonaisuuteen. Ne koskevat ammattilaisia ja freelancerina työskenteleviä luovan alan ja tapahtuma-alan toimijoita, yrityksiä ja järjestöjä.

Täysin uudenlaisena toimena kaupunki on kehittänyt luovan alan liiketoiminnan seteliä, joka myönnetään luovan liiketoiminnan kokeiluihin ja kehittämiseen.

Kokonaisuuden toteutukseen on suunniteltu käytettäväksi 90 000 euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Luovien alojen ammattilaisten ja freelancereiden palkkaamiseen taiteelliseen työhön käytettäisiin 50 000 euroa, luovan liiketoiminnan seteliin 25 000 euroa ja matalan kynnyksen Torien Timantti -tapahtuma-avustuksiin 15 000 euroa.

Helpotuksia tai vapautuksia kaupungin tilavuokrista tehdään erillispäätöksillä. Mahdollisilla muilla toimenpiteillä ei arvioida olevan kustannusvaikutuksia.

Kaupungin markkinointipäällikkö Markku Pyykkönen kertoo, että käytännön toimiin pyritään pääsemään ripeästi.

- Meillä on parhaillaan menossa aiheesta sisäinen keskustelu, sillä toive on saada mahdollisimman pian toimia auki, Pyykkönen toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensimmäiset haut avataan Pyykkösen mukaan viikon sisällä ja loputkin kesäkuun aikana.

Kaupunki on selvittänyt, kuinka paljon aluetaloudellista vaikutusta jäi pois koronaepidemian takia viime vuonna. Arvio koostuu 17 vakiintuneen, suurehkon Joensuussa järjestettävän tapahtuman kävijöiden jättämästä suorasta rahamäärästä koronaa edeltäneiden vuosien 2018 ja 2019 perusteella.

Normaalina tapahtumavuonna näiden suurten tapahtumien kävijät käyttävät rahaa Joensuun alueella noin 24 miljoonan euroa itse tapahtuman, sen palveluihin, ostoksiin ja majoitukseen. Summa ei sisällä tapahtumien omia budjetteja alihankintoineen eikä kerrannais- tai työllisyysvaikutuksineen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi