play

Joensuulainen kulttuurivaikuttaja Kari Tahvanainen menehtyi Kontiolahdella lauantaina tapahtuneessa polkupyöräonnettomuudessa

Kari Tahvanainen oli aktiivinen kulttuurikeskustelija.

Kari Tahvanainen oli aktiivinen kulttuurikeskustelija. Kuva: Jarno Artika

Suonna Kononen

Joensuulainen kirjailija-aktiivi Kari Tahvanainen on kuollut lauantaina polkupyöräonnettomuudessa. Onnettomuus sattui Kontiolahden Kuurna-Kulhontiellä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä kaupunkilehti Karjalan Heili.

Vuonna 1957 syntyneellä Kari Tahvanaisella oli juuret Enossa. Hän oli Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin pitkäaikainen aktiivi ja tuttu näky polkupyöräkypärineen monissa kulttuuritapahtumissa.

Tahvanainen toimi vuosien varrella freelance-toimittajana, kolumnistina, kriitikkona ja Ukrin radio-ohjelman Jokisapen tekijänä. Pohjoiskarjalaisena kulttuurikeskustelijana hän oli sanavalmis ja kärkevä.

Energiaa riitti Ukrin lisäksi esimerkiksi Suomen Maakuntakirjailijoiden yhdistyksen toimintaan, Joensuun kirjallisuusviikkoon ja Outokummun Outopia-tapahtumaan.

Yhteiskuntapolitiikan pro gradu Joensuun yliopistolle syntyi Ilosaarirockin vapaaehtoisista. Omaan kaunokirjalliseen tuotantoon mahtui eri tyylilajeja, runoutta, aforismia ja proosaa. Tahvanaista julkaisivat useat pohjoiskarjalaiset kustantamot, Ilias, Kirjokansi ja Kustannuskynnys.

Tahvanainen palkittiin Suomen kirjailijaliiton Suunta-palkinnolla 2014.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi