play

Joensuulaisen Taimi Toropaisen, 82, syyspihassa kukoistavat leimut, daaliat ja joriinit: "Jokaisella kukalla on tarinansa, ja jokaisen kohdalla muistan, mistä olen sen saanut"

Joensuun Rantakylässä asuvan Taimi Toropaisen piha on noin 800 neliötä, joka täyttyy näin syksyllä upeasti kukkivista joriineista, syysleimuista, astereista ja daalioista. Kesällä vuorossa ovat muun muassa pionit ja erilaiset ruusut.

Joensuun Rantakylässä asuvan Taimi Toropaisen piha on noin 800 neliötä, joka täyttyy näin syksyllä upeasti kukkivista joriineista, syysleimuista, astereista ja daalioista. Kesällä vuorossa ovat muun muassa pionit ja erilaiset ruusut. Kuva: Kristiina Viitanen

Kristiina Viitanen

Näin syyskuun puolivälissä aika moni piha alkaa näyttää enemmän tai vähemmän syksyisen väsähtäneeltä – suorastaan rösähtäneeltä. Samaa ei voi kuitenkaan sanoa joensuulaisen Taimi Toropaisen, 82, puutarhasta Joensuun Rantakylässä. Toropaisen syyspihaa koristavat muun muassa kymmenet daaliat ja joriinit, joita on väriä ja kokoa jos jonkinlaista.