play

Joensuun kaupungin palveluihin lukuisia koronarajoituksia, suurimmat vaikutukset liikuntatiloissa – "Käytännössä aikuisten sisäliikunnan harrastustoiminta keskeytetään"

Joensuun kaupunki sulkee sisäliikuntatilansa aikuisilta harrastajilta kahden viikon ajaksi. Kuvituskuva.

Joensuun kaupunki sulkee sisäliikuntatilansa aikuisilta harrastajilta kahden viikon ajaksi. Kuvituskuva. Kuva: Jarno Artika

Juho Lintula

Nopeasti huonontunut koronavirustilanne ja Itä-Suomen aluehallintoviraston torstai-iltana määräämät rajoitukset sulkevat monia Joensuun kaupungin palveluita. Kaupungin valmiusjohtoryhmä linjasi rajoituspäätösten vaikutuksia perjantain kokouksessaan.

Aluehallintaviraston päätös tilojen väliaikaisesta sulkemisesta vaikuttaa eniten aikuisten ryhmäliikuntaan sekä järjestettyyn kuorolaulu- ja tanssitoimintaan 13. tammikuuta saakka.

- Käytännössä aikuisten sisäliikunnan harrastustoiminta mukaan lukien aikuisjoukkueiden harjoittelut ja ottelut keskeytetään. Lasten ja nuorten harrastustoiminta sekä urheilun ammattilaisten toimintamahdollisuudet pyritään kuitenkin turvaamaan, taustoittaa Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Uimahallit pysyvät kuitenkin edelleen avoinna myös aikuisille, joskin kävijämääriä rajoitetaan murto-osaan normaalista. Vesikkoon voidaan ottaa kerrallaan korkeintaan 80 aikuista ja Rantakylän uimahalliin 40.

Myös kuntosalit ovat avoinna, mutta jääkenttien yhteydessä olevat pukukopit suljetaan.

Tartuntariskien minimoimiseksi ja Itä-Suomen aluehallintoviraston päätösten mukaisesti Joensuun kaupunki rajoittaa palveluidensa asiakasmääriä sekä varmistaa turvallisen asioinnin erilaisin tilajärjestelyin. Rajoitukset ovat voimassa 26. tammikuuta saakka.

- Laadimme parhaillamme yhdessä eri palveluiden kanssa suunnitelmia terveysturvallisuuden lisäämisestä ja koronan ehkäisystä palveluissamme. Tarkemmin mahdollisista asiakasmäärien rajoittamisesta tai muista terveysturvallisuusjärjestelyistä tiedotetaan tulevalla viikolla, kertoo Joensuun kaupungin hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Alueelle asetetut yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitukset kestävät 20. tammikuuta saakka. Rajoituksista johtuen esimerkiksi tammikuulle suunnitellut aluevaalien vaali-illat perutaan. Vaali-info pyritään järjestämään etätapahtumana.

Kirjastojen ja museoiden aukioloihin rajoitukset eivät vaikuta.

Myös päiväkotien toiminta jatkuu normaalisti. Koulujen on tarkoitus jatkua joululoman jälkeen normaalisti lähiopetuksena maanantaina 10. tammikuuta.

Joensuun kaupungin julkisissa tiloissa, tapahtumissa ja julkisessa liikenteessä on toistaiseksi voimassa vahva maskisuositus.

Kaupungin tiloissa ja palveluissa asioivia pyydetään huomioimaan yleiset koronaan liittyvät terveysturvallisuusohjeet. Tärkeää on, että muistetaan pitää muihin asiakkaisiin riittävä etäisyys. Lisäksi on tärkeää pestä käsiä, käyttää käsihuuhdetta sekä muistaa hyvä yskimishygienia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaupungin eri palveluiden koronaohjeet löytyvät osoitteesta http://www.joensuu.fi/korona.

Joensuun kaupungin koronarajoitukset

Liikunta

 • Kaikkien yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia sisäliikuntatiloissa, pois lukien peseytymistilat ja uimahallien allastilat.

 • Aikuisten sisäliikunnan harrastustoiminta mukaan lukien aikuisjoukkueiden harjoittelut ja ottelut keskeytetään 13. tammikuuta saakka. Tämä ei koske SM- ja ykkösdivisioonatason joukkueiden ja urheilijoiden harjoitteluun ja Urheiluakatemian toimintaan varattuja vuoroja eikä Urheiluakatemian urheilijoita.

 • SM- ja ykkösdivisioonatason ottelut voidaan pelata aluehallintoviraston ja lajiliittojen voimassa olevia ohjeistuksia ja terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

 • Ulkopuolisten läsnäoloa harjoituksissa ei sallita.

 • Uimahalleissa rajoitetaan sisään otettavien asiakkaiden määrää (Vesikossa 40 + 40, Rantakylän uimahallissa 20 + 20 aikuista yhtä aikaa) ja tarkennetaan myös muita terveysturvallisuusohjeita 26. tammikuuta saakka. Vesikon kahvio on suljettu toistaiseksi.

 • Jääkenttien yhteydessä olevat pukukopit ovat kiinni 26. tammikuuta saakka.

 • Lasten ja nuorten harrastustoiminta (2004 ja myöhemmin syntyneet) jatkuu normaalisti niille varatuilla vuoroilla.

 • Kuntosalit ovat avoinna.

Kansalaisopisto

 • Joensuun seudun kansalaisopiston 3.–16.1.2022 alkavien lähiopetuskurssien aloitus siirretään maanantaina 17.1.2022 alkavalle viikolle. Muutos ei koske etäkursseja eikä lasten ja nuorten opetusta, paitsi vanhempi-lapsiryhmiä.

Kirjastot ja museot

 • Ovat auki normaalisti. Asioidessa on syytä huomioida terveysturvallisuusohjeet.

 • Yhtä aikaa paikalla olevien asiakkaiden määrää voidaan rajoittaa, jos tilat ruuhkautuvat.

Varhaiskasvatus ja koulut

 • Päiväkotien toiminta jatkuu normaalisti. Vanhempia suositellaan käyttämään kasvomaskia, kun lapsia tuodaan ja haetaan hoidosta.

 • Näillä näkymin koulujen toiminta alkaa 10. tammikuuta lähiopetuksena. Lähiopetuksen alkamisesta ja kouluissa noudatettavista rajoituksista tiedotetaan viimeistään perjantaina 7.1.2022.

Yleisötilaisuudet

 • Kaupungin järjestämät uudenvuoden ilotulitukset on peruttu.

 • Kaupunginorkesterin uudenvuodenkonsertti järjestetään virtuaalitapahtumana, ja sitä voi seurata orkesterin Youtube-kanavalta.

 • Tammikuussa 2022 järjestettäviin aluevaali-iltoihin ei oteta yleisöä, vaan tapahtuma järjestetään etänä 10. tammikuuta. Muut vaali-iltojen tilaisuudet perutaan. Aluevaaleihin liittyen on mahdollista esittää kysymyksiä www.joensuu.fi/vaali-illat -verkko-osoitteessa.

Lähde: Joensuun kaupunki

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi