play

Joensuun ravintoloiden joululounaiden hinnat vaihtelevat alle 20 eurosta yli 40 euroon, osa paikoista myy joulumenuja kuukausien ajan, osa päivän tai pari - "Pitää ajatella myös normilounastajia"

Maarita Mannelin (vas.), Heini Lehikoinen, Mari Nupponen, Kari Hyvärinen ja Anne Kejonen kehuvat Filipofin alkupaloja ja kertovat, että pöytiin tarjoilu tuo lounaaseen hivenen luksuksen tuntua.

Maarita Mannelin (vas.), Heini Lehikoinen, Mari Nupponen, Kari Hyvärinen ja Anne Kejonen kehuvat Filipofin alkupaloja ja kertovat, että pöytiin tarjoilu tuo lounaaseen hivenen luksuksen tuntua. Kuva: Juha Inkinen

Olli Sorjonen

Joululounaiden ja joulun ajan erikoismenujen liiketaloudelliset merkitykset ravintoloille ovat hyvin erilaiset. Myös ravintoloiden suhtautuminen joululounaisiin vaihtelee niiden toimintamallin mukaan.