play

Joensuussa asuva Hanna Hämynen, 19, voitti ylivoimaisesti Karjalaisen piparkakkutalokisan äänestyksen - "Leipominen on rakas harrastus"

Piparkakkutalokisan äänestyksessä Hanna Hämysen Lumiukko-piirretystä inspiraation saanut talo keräsi eniten ääniä, kaikkiaan 441.

Piparkakkutalokisan äänestyksessä Hanna Hämysen Lumiukko-piirretystä inspiraation saanut talo keräsi eniten ääniä, kaikkiaan 441. Kuva: Hanna Hämynen

Anna Suoniemi

Karjalaisen tämän vuoden piparkakkutalokilpailun äänestyksessä selkeäksi voittajaksi nousi Joensuussa asuvan Hanna Hämysen, 19, kokoama talo.

Hämysen työ sai yleisöäänestyksessä 441 ääntä, kun kaikkineen ääniä annettiin 1 338.

Hämynen kertoo saaneensa inspiraation piparkakkutaloon Lumiukko-klassikkoelokuvasta, ja talon pihalla seisookin sokerimassasta tehty, piirretyn hahmolta näyttävä lumiukko. Piparkakkutalon valkoiset koristeet on pursotettu pikeerillä.

Leipomista harrastava Hanna Hämynen on pärjännyt leivontakilpailuissa aiemminkin. Viime vuonna hän voitti Dr. Oetkerin järjestämän mokkapalakilpailun, jossa oli 600 osallistujaa. Myös voittoisat mokkapalat tuolloin vielä Juuassa asunut Hämynen koristeli yksityiskohtaisesti pikeerillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Leipominen on edelleen rakas harrastus. Yksityiskohtainen koristelu on oma tyylini, tykkään siitä jotenkin todella paljon, Hämynen kertoo.

Viime vuonna Hanna Hämynen voitti valtakunnallisen mokkapalakilpailun.

Viime vuonna Hanna Hämynen voitti valtakunnallisen mokkapalakilpailun. Kuva: Ulla Korkatsu

Voittoisan piparkakkutalon tekemiseen kului Hämyseltä reilu päivä. Kaavat hän suunnitteli taloon alusta asti itse.

Hämynen kertoo saaneensa idean piparkakkutaloon viime jouluna katsoessaan Lumiukko-piirrettyä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Se on minusta tosi sympaattinen ohjelma, Hämynen sanoo.

Joulun alla Hämynen on ehtinyt leipoa muutakin, esimerkiksi konvehteja ja karjalanpiirakoita.

- Tein piparkakusta myös joulukalenterin. Siinä on oksa, johon on ripustettu sydänpipareita, joihin on koristeltu aina päivän numero, Hämynen kertoo.

Joulua Hämynen aikoo mennä viettämään perheensä luo Juukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Yksityiskohtaiset pikeerikoristelut ovat Hanna Hämyselle mieluisia. Nämä mokkapalat äänestettiin viime vuonna valtakunnallisessa kilpailussa kauneimmiksi 600 osallistujan joukosta.

Yksityiskohtaiset pikeerikoristelut ovat Hanna Hämyselle mieluisia. Nämä mokkapalat äänestettiin viime vuonna valtakunnallisessa kilpailussa kauneimmiksi 600 osallistujan joukosta. Kuva: Hanna Hämynen

Karjalaisen piparkakkutalokilpailuun lähetettiin tänä vuonna yhteensä 35 piparkakkurakennelmaa, joista Karjalaisen toimituksen raati valitsi yleisöäänestykseen kymmenen.

Toiseksi eniten ääniä sai kontiolahtelaisen Annika Puustisen rakentama piparkakkukasvihuone, jossa oli suuret ja näyttävät ikkunat. Se keräsi 191 ääntä.

Kontiolahtelaisen Annika Puustisen piparkakkukasvihuone tuli toiseksi äänestyksessä.

Kontiolahtelaisen Annika Puustisen piparkakkukasvihuone tuli toiseksi äänestyksessä. Kuva: Annika Puustinen

Kolmanneksi äänestyksessä tuli 178 äänellä lieksalaisen Emma Oinosen lintukodoksi nimeämä työ. Lintujen kodin lisäksi Oinonen oli tehnyt piparkakusta myös punatulkkuja, jotka hän oli kuorruttanut pikeerillä ja maalannut elintarvikevärillä.

- Tämä työn on tehty kunnioittaman mummolan muistoa, sillä siellä oli ikkunan takana lintulauta, jossa ruokittiin ympäri vuoden pikkulintuja. Työhön on liitetty myös mummoni lempiväriä eli violettia pikeerin muodossa, Oinonen kertoo työnsä taustasta.

Lieksalaisen Emma Oinosen rakentama lintukoto tuli 178 äänellä kolmanneksi.

Lieksalaisen Emma Oinosen rakentama lintukoto tuli 178 äänellä kolmanneksi. Kuva: Emma Oinonen

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi