play

Joensuussa etsitään asuntoja 200 uudelle ukrainalaiselle pakolaiselle, mutta aikataulu on auki – "Kun saimme varusteita maahanmuuttovirastolta, niin yhtään kristallipalloa ei tullut mukana"

SPR hankkii asunnot vuokramarkkinoilta ja kalustaa ne muun muassa lahjoituksilla.

SPR hankkii asunnot vuokramarkkinoilta ja kalustaa ne muun muassa lahjoituksilla. Kuva: Lari Lievonen

Anni Rodriguez

Tilanne Ukrainan sodan pakolaisten kanssa elää koko ajan.

Tällä hetkellä SPR:n vastaanottopalvelupisteessä Joensuussa etsitään jälleen 200 uutta asuntoa. Kun asunnot on hankittu ja kalustettu, niihin voidaan ottaa maahan saapuvia ukrainalaisia.

Joensuun vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Teemu Wilénin mukaan asuntoja etsitään koko ajan ja vuokrasopimuksia solmitaan sitä mukaa, kun asuntoja löydetään. Alueena on Joensuun ympäristö, koska sillä tavalla pakolaiset voivat käyttää vastaanottokeskuksen palveluja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pakolaistilanne ja maahanmuuttoviraston ohjeistus on viime päivinä vaihdellut. Vielä viime viikolla Joensuuhun odotettiin saapuvaksi 200 ukrainalaista. Heidät kuitenkin ohjattiin muualle Suomeen, kun Migri, Siun sote ja Joensuun kaupunki totesivat, että kaupungin majoituskapasiteetti alkoi olla täysi.

Nyt Migri on antanut SPR:lle uuden ohjeen, jonka mukaan asuntoja tulee etsiä noin 200 kappaletta.

Tällä hetkellä Pohjois-Karjalassa on noin 200 ukrainalaista kotimajoituksessa, 200 vastaanottokeskuksen järjestämässä majoituksessa ja lisäksi noin 100 Kiteellä. Kiteellä pakolaiset majoittuvat sekä Kiteen kaupungin että yksityisten tarjoamissa majoituksissa.

Ukrainalaisten pakolaisten määrä on siis maakunnassa noin 500. Tämä määrä on tarkoitus nostaa siis uusien asuntojen myötä 700:ään.

Wilénin mukaan tarkemmasta aikataulusta ei ole tietoa.

– Kun saimme varusteita maahanmuuttovirastolta, niin yhtään kristallipalloa ei tullut mukana, Wilén toteaa.

Wilén muistuttaa, että maahan saapuvat tilapäistä suojelua hakevat henkilöt eivät voi itse päättää mihin päin Suomea menevät, vaan Migri päättää mistä vapaa asunto osoitetaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi