play

JoMan joukkueessa häirintäskandaali, osa Metropolista myytiin, Nurmeksen kaupunginjohtaja käräjillä – Lue tiivistetty viikon uutiskooste

Koonnut: Anni Rodriguez
Tähän juttuun kokosimme seuraavat aiheet:
  • JoMan pelaaja hyllytettiin häirintäepäilyjen vuoksi

  • Paikalliset sijoittajat ostivat osan Metropolista

  • Väylävirasto selvittää kuumeisesti Syrjäsalmen vaihtoehtoja

  • Nurmeksen kaupunginjohtaja käräjillä

  • Lukusuositus: Roosa Piiparinen, 28, teki intohimosta itselleen osa-aikatyön

Joensuun Mailan Joni Rytkönen sivuun seuran toiminnasta

Miesten Superpesistä pelaava JoMa hyllytti pelaajansa tiistaina juuri ennen kotiottelua. Syynä olivat julki tulleet epäilyt siitä, että Joni Rytkönen on lähetellyt kyseenalaisia viestejä alaikäisille tytöille. JoMa on keskustellut asiasta pelaajan kanssa, ja asian selvitys jatkuu Suomen urheilun eettisessä keskuksessa.

– Piti olla nopea, mutta on ehdoton nollalinja, että tällaista ei hyväksytä millään tavalla. Ei meillä muuta vaihtoehtoakaan ollut, JoMan hallituksen puheenjohtajan Joni Nousiainen kommentoi seuran ratkaisua.

Joensuun Mailan tähtipelaaja Joni Rytkönen on laitettu sivuun joukkueen toiminnasta toistaiseksi.

Joensuun Mailan tähtipelaaja Joni Rytkönen on laitettu sivuun joukkueen toiminnasta toistaiseksi. Kuva: Lari Lievonen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Paikalliset sijoittajat ostivat osan kauppakeskus Metropolista

Osa joensuulaisesta kauppakeskus Metropolista eli Torikatu 29:n kiinteistö on myyty paikallisille sijoittajille. Sijoittajat ostivat kiinteistösijoitusyhtiö Agorelta Torikatu 29:n kaikki osakkeet, ja kauppaan kuului noin 3 500 neliömetriä.

Kiinteistö oli aktiivisessa myynnissä noin vuoden. Kauppahintaa ei kerrota, eikä myyjä paljasta ostajia. Joensuulainen toimitilakonsultti arvioi kaupan mahdolliseksi arvoksi kahdesta kolmeen miljoonaa euroa.

Kauppakeskus Metropol sijaitsee Joensuun keskustassa.

Kauppakeskus Metropol sijaitsee Joensuun keskustassa. Kuva: Marko Puumalainen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Väylävirasto selvittää uudelleen Syrjäsalmen sillan rakentamisen vaihtoehdot

Väylävirasto on alkanut selvittää, miten Pohjois-Karjala välttyy junamotilta, jonka virasto ajatteli venyvän todella pitkäksi. Urakoitsija lupasi hoitaa urakan nopeimmillaan kahdeksassa kuukaudessa, jos liikenne katkaistaan.

Väylävirasto käy tällä hetkellä vielä läpi kaikki vaihtoehdot ja etsii ratkaisua siihen, ettei liikennekatko olisi niin pitkä. Vaihtoehtoja on pöydällä useita. Yksi niistä on, että uusi ratasilta rakennettaisiin vielä kokonaan eri kohtaan.

– Saattaa olla, että joudutaan tekemään uusi ratasuunnitelma, jossa uusi silta siirrettäisiin kauemmas vanhasta ratasillasta, Väyläviraston johtaja Pekka Petäjäniemi kertoo.

Väylävirasto miettii, rakennetaanko uusi ratasilta lähemmäs maantiesiltaa. Arkistokuva huhtikuulta.

Väylävirasto miettii, rakennetaanko uusi ratasilta lähemmäs maantiesiltaa. Arkistokuva huhtikuulta. Kuva: Mikko Makkonen

Nurmeksen kaupunginjohtaja käräjillä

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa käsiteltiin tällä viikolla syytettä, jossa syytettynä on Nurmeksen kaupunginjohtaja Pasi Parkkinen sekä kaupungin entinen työntekijä.

Rikosasia liittyy Nurmeksen kaupungin vuonna 2017 kilpailuttamaan omakotitalon purku-urakkaan. Parkkinen toimi tuolloin kaupungin teknisenä johtajana.

Syyttäjä vaatii Parkkiselle rangaistusta tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjän mukaan Parkkinen ja hänen silloinen alaisensa ovat laiminlyöneet rakennuttajan edustajina huolehtia ja valvoa, että purku-urakan päätoteuttaja noudattaa annettuja ja sovittuja määräyksiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Jarmo ja Raija Kyllösen kotitalo kärsi vaurioita, kun viereisen talon purku-urakka epäonnistui. Arkistokuva viime vuodelta.

Jarmo ja Raija Kyllösen kotitalo kärsi vaurioita, kun viereisen talon purku-urakka epäonnistui. Arkistokuva viime vuodelta. Kuva: Mikko Ahvenainen

Lukusuositus: Kontiolahtelainen Roosa Piiparinen, 28, teki intohimostaan itselleen osa-aikatyön

Roosa Piiparinen valmistaa Rosulikka-nimisessä yrityksessään korvakoruja ja hiuspinnejä vanerista ja akryylistä. Piiparisen työhuone on hänen kotinsa yhteydessä Kontiolahdella.

Hän työskentelee osa-aikaisesti fysioterapeuttina, mutta puolet ajasta menee nykyään Rosulikkana.

– Pitkällä tähtäimellä olisi hienoa työllistää itseni yrityksen kautta kokonaan, Piiparinen suunnittelee.

Rosulikan apurina on hänen koiransa Bättis.

Rosulikan apurina on hänen koiransa Bättis. Kuva: Mikko Makkonen

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi