play

Juhannuskokot jäävät luultavasti tänäkin vuonna polttamatta Pohjois-Karjalassa, mutta maakunnassa tapahtuu paljon muuta - katso kooste juhannuksen menovinkeistä

Pohjois-Karjalassa järjestetään juhannuksen aikaan myös lapsiperheille sopivia tapahtumia.

Pohjois-Karjalassa järjestetään juhannuksen aikaan myös lapsiperheille sopivia tapahtumia. Kuva: Riikka Hurri

Anna Suoniemi

Metsäpalovaroitus estänee juhannuskokkojen polttamisen Pohjois-Karjalassa myös tänä vuonna.

Metsäpalovaroituksen aikaan kaikenlainen avotulen teko on kielletty, joten juhannuskokkojakaan ei voi tämänhetkisen tiedon mukaan sytyttää.

Viime vuonna metsäpalovaroitus ei ollut Ilmatieteen laitoksen mukaan voimassa juhannuksena Pohjois-Karjalassa.

Vielä juhannuksen alla varoitus oli kuitenkin voimassa, ja se poistui vasta viime hetken sateiden myötä Itä-Suomesta. Siksi kokot jäivät viime vuonna monin paikoin polttamatta.

Vuonna 2019 maakunnassa oli juhannuksena voimassa metsäpalovaroitus, joten kokkoja ei sytytelty tuolloinkaan.

Vuonna 2018 kokot jäivät myös polttamatta juhannusaattona monin paikoin kovan tuulen vuoksi. Osa maakunnan kokoista poltettiin tuolloin kuitenkin juhannuspäivänä.

Vaikka kokkoja ei tänäkään vuonna sytytettäisi, Pohjois-Karjalassa tapahtuu juhannuksen aikaan paljon muuta.

Alle on koottu tapahtumavinkkejä eri puolilta Pohjois-Karjalaa.

Jos oma tapahtumasi puuttuu listauksesta, lähetä tiedot tapahtumasta sähköpostitse osoitteeseen toimitus@karjalainen.fi. Laita viestin otsikkokenttään sana JUHANNUS.

Poimintoja juhannuksen tapahtumista:

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuu:

 • Jokiaseman juhannus. Juhannusaattona 25.6. elävää musiikkia ja pyrotekniikkaa. Sugared esiintyy kello 20 alkaen, ja taikakokko on kello 22.

 • Tuupovaarassa Ravintola Piranassa tanssit 25.6. kello 20-24. Tanssittamassa Humppakuningas 2016 Kari Kuronen & Jarmo Tuurin orkesteri. Vapaa pääsy.

 • Joensuun seurakunnan juhannusjuhlat 25.6. kello 17.30 alkaen Männikkoniemessä Vainoniementie 2:ssa. Tarjoilu alkaa kello 17.30, ohjelma kello 18 ja juhannustulet syttyvät kello 19.30.

 • Juhannusaaton juhlahetki Pyhäsalon seurakuntatalolla 25.6. kello 17.45. Ohjelmassa lipunnosto, hartaushetki ja yhteislaulua. Jäätelötarjoilu. Säävaraus.

 • Juhannusaaton juhla Rantakylän kirkossa 25.6. kello 18. Ohjelmassa lipunnosto, hartaushetki, yhteislaulua ja tarjoilua.

 • Juhannuspäivän hartaushetki 26.6. kello 13 Tuupovaarassa Suvensaaressa.

Liperi:

 • Saariston Puodin juhannusjuhlat. Juhannuskokko sytytetään 25.6. mahdollisuuksien mukaan noin kello 20. Elävää musiikkia Niina Kokko & Martti Orre Duo kello 19 alkaen. Lauantaina 26.6. päiväkaraoketanssit kello 15-20.

Polvijärvi:

 • Lomakeskus Huhmarissa on juhannusaattona tarjolla risteilyitä Höytiäisellä M/S Tuulan kyydissä. Juhannuspäivänä on juhlava noutopöytä. Metsäpalovaroituksen salliessa Huhmarin rannassa on myös juhannuskokko kello 20.

 • Ruvaspirtin tanssiliiterillä karaoke-juhannustanssit 26.6. kello 19-24.

Kitee:

 • Pajarinhovissa tanssit 25.6. kello 19-23.30. Solistina Antti Ahopelto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lieksa:

 • Lieksan sataman Grillitupa järjestää 25.6. jokiuinnin Lieksanjoella Puustellin rannasta satamaan. Uimarien kokoontuminen kello 14 Puustellin rantaan. Kaikille osallistujille pakolliset pelastusliivit ylle. Erästely Canoe & Outdoors tukee uimareita kanooteilla ja kajakeilla. Melojien kokoontuminen 25.6. kello 13 Erästelyn varastolle osoitteessa Timitrantie 3. Koko perheen tapahtuma. Voit varata paikkasi ennakkoon info@erastely.fi tai 0400 271581.

Nurmes:

 • Haikolan juhannusaatossa lauletaan kesäisiä lauluja, ostetaan arpoja, pidetään juhannushartaus ja poltetaan kokko, jos se on mahdollista. Mukaan omat eväät. Paula Korva ja Erik Reinikka esiintyvät. Nurmeksen evankelisen opiston ystävät ry:n järjestämä tilaisuus 25.6. kello 20-23.

Heinävesi:

 • Kermankosken tanssilavalla lavatanssit 26.6. kello 20-01. Sulosävelet juhannuspäivän iltaan loihtii Anneli Mattila Recados-orkesterin tahdissa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi