play

Ukkoset ja rankkasateet korvaavat helteen – Pohjois-Karjalaan luvattu kovia ukkospuuskia

Ukkospuuskat voivat aiheuttaa vahinkoja maan itäosissa tänä viikonloppuna. Arkistokuvassa pelastajat raivaamassa Toimi-myrskyn jälkiä Marjalassa elokuussa 2022.

Ukkospuuskat voivat aiheuttaa vahinkoja maan itäosissa tänä viikonloppuna. Arkistokuvassa pelastajat raivaamassa Toimi-myrskyn jälkiä Marjalassa elokuussa 2022. Kuva: Eeli Gröhn

STT

Suomeen saapuu kylmä rintama ja ukkosia lännestä myöhään tänään ja ensi yönä, tiedottaa Ilmatieteen laitos. Erityisesti lounaassa rintaman ylikulkuun voi liittyä rankkasateita.

Lauantaina rintama liikkuu koko Suomen yli, jolloin hetkellistä rankkasadetta voi esiintyä paikoin eri puolilla Suomea. Pohjoisessa ja idässä ukkosten mukana voi tulla voimakkaita tuulenpuuskia.

Idässä ukkoskuurot voivat järjestäytyä nopealiikkeisiksi kuuronauhoiksi, jolloin voimakkaampien ukkospuuskien mahdollisuus kasvaa. Pohjois-Karjalasta Itä-Lappiin yltävällä alueella jopa yli 25 metriä sekunnissa puhaltavat puuskat ovat mahdollisia.

–  Ukkospuuskat voivat kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja paikoin idässä. Toisaalta kesäiset ulkotapahtumat voivat olla vaaravyöhykkeellä, jos voimakkaat puuskat pääsevät vahingoittamaan teltta- tai lavarakenteita, sanoo meteorologi Nina Karusto Ilmatieteen laitoksen tiedotteessa.

Rankkasateet voivat myös aiheuttaa paikoin taajamatulvimista ja tapahtuma-alueiden mutaantumista.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi