play

Karjalainen tarjoaa tulevina viikkoina verkossa ennätysmäärän erilaisia suoria lähetyksiä - "Haluamme olla siellä, missä tapahtuu"

Tulevana sunnuntaina kello 14.55 alkaen suorassa lähetyksessä seurataan Joensuun joulunavauksen tunnelmia.

Tulevana sunnuntaina kello 14.55 alkaen suorassa lähetyksessä seurataan Joensuun joulunavauksen tunnelmia. Kuva: Mikko Makkonen

Karita Hentunen

Karjalaisesta pääsee tulevina viikkoina seuraamaan lukuisia erilaisia tapahtumia ja uutissisältöjä livelähetysten muodossa. Jo tutuksi tulleiden urheilutapahtumien lisäksi striimejä tehdään muun muassa Joensuun joulunavauksesta tulevana sunnuntaina, Visual Festivalista, Torikatu 19 purkamisesta ja Kerubi live -konsertista.

Erilaiset livelähetykset ovat muutoinkin tulleet olennaiseksi osaksi Karjalaisen tekemistä. Ne tuovat lisää sisältöä tilaajille ja täydentävät verkon tarjontaa.

- Teemme monen tyyppisiä lähetyksiä. Urheilun lisäksi teemme säännöllisesti suoria lähetyksiä uutis- ja ajankohtaisaiheista - kuten vaikkapa walk in -koronarokotusten aloittamisesta, poliisin rengasratsiasta tai kuntavaalien tulosillasta. Olemme mukana myös tapahtumissa sekä konserteissa, Karjalaisen toimituspäällikkö Jyrki Utriainen kertoo.

- Haluamme olla siellä, missä tapahtuu ja kertoa sekä näyttää, mitä tapahtuu juuri nyt - suorana paikan päältä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Entäpä ovatko striimit löytäneet yleisönsä?

- Ovat. Katsojakunta vaihtelee aiheen mukaan. Suoria lähetyksiä seurataan sitoutuneemmin ja pidempään kuin muita sisältöjämme.

- Suorat lähetykset poikivat Karjalaiselle eniten uusia digin koetilauksia. Sekin on yksi painava peruste tuottaa niitä ja kehittää tätä toimintaa entistä paremmaksi, Utrianen sanoo.

Tulossa olevat livelähetykset löytyvät osoitteesta karjalainen.fi/live.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Säännöllisiä urheilustriimejä Karjalainen on tehnyt yli kaksi vuotta.

- Olemme tehneet livelähetyksiä monen eri urheilulajin parista - etenkin palloiluotteluista, mutta myös muista kiinnostavista urheilutapahtumista. Esimerkiksi ampumahiihto-, autourheilu- ja juoksutapahtumien lähetykset ovat kiinnostaneet runsaasti ihmisiä, kertoo Karjalaisen urheilun tuottaja Jarmo Sieviläinen.

- Toki se vaikuttaa lajivalintoihin, minkä verran katsojia lähetykset keräävät. Myös alasarjaottelut voivat olla kiinnostavia nähdä livenä, kun niitä ei näe mistään muualta.

Karjalaisen nettisivujen tilastoissa urheilun livelähetykset nousevat yleensä kärkipäähän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Lähetyksiä tehdään säännöllisesti, ja moni katsoja on löytänyt ne viime vuosina. Myös urheiluväki ottaa nykyään yhteyttä ja ehdottaa lähetyksen tekemistä tietystä tapahtumasta, joten tietoisuus on kasvanut, Sieviläinen toteaa.

Ammatillisesti livetuotannot ovat monipuolistaneet Karjalaisen urheilutoimittajien työtä.

- Aluksi siinä oli oma jännityksensä, mutta nykyään se on luonteva osa työtä, kun rutiinia on jo kertynyt. Selostamiseen valmistautuminen vaatii paljon lisätyötä. Olemme pyrkineet siihen, että lajeihin löytyvät niihin perehtyneet asiantuntijaselostajat, toki välillä laji voi olla vieraampikin.

- Lähetyksissä on mukana myös kommentaattorit, jotka pystyvät tuomaan lisää syvyyttä ja elävyyttä lähetyksiin. Olemme pystyneet luomaan onneksi hienon ringin selostajia ja kuvaajia käyttöömme, Sieviläinen sanoo.

Kaikki suorat lähetykset ovat katsottavissa Karjalaisen etusivulla sekä osoitteessa karjalainen.fi/live.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi