play

Karjalaisen kalakilpailu on käynnissä - lähetä meille kuva jättivonkaleestasi!

Pyhäselällä verkkoon tarttunut ahven painoi 1,428 kilogrammaa.

Pyhäselällä verkkoon tarttunut ahven painoi 1,428 kilogrammaa.

Timo Turunen

Karjalaisen kalakilpailun uusi kausi lähti käyntiin vuoden alusta, ja se päättyy kalenterivuoden loppuun 31.12.2022. Kyseessä on jo 81. kilpailukausi. Kilpailualue rajoittuu Pohjois-Karjalan maakuntaan.

Osallistua voi tänä aikana kilpailualueelta toimitetulla saalisilmoituksella, josta tulee ilmetä kalan tarkka paino ja suurin pituus kuonosta yhteen puristetun pyrstön kärkeen millimetrin tarkkuudella mitattuna (alustaa pitkin kalan vierestä, ei kalan pintaa pitkin), pyydys, saantipaikka (kunta ja vesistö mahdollisimman tarkasti), saajan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Liitä ilmoitukseen valokuva, mikäli mahdollista.

Kala tulee punnita mieluiten kaupan vaa`alla, jolla saa painon gramman tarkkuudella. Jos vaaka tulostaa kuitin, liitä se mukaan. Pyydä vähintään yhden todistajan vahvistamaan mittaustieto allekirjoituksellaan. Punnitustavan ilmoittamisesta toivotaan selkeä kuvaus. Perinteisellä varsipuntarilla mitattuja kaloja ei hyväksytä kilpailuun.

Epäselvyyksien ja ylimääräisen selvittelytyön välttämiseksi on tärkeää toimittaa tiedot mahdollisimman kattavasti.

Kilpailun sarjat ovat ahven, hauki, järvitaimen ja -lohi, kuha, lahna, made, siika ja särki. Järvitaimen ja -lohi käsitellään yhtenä sarjana, koska niitä on joskus vaikeata erottaa lajeina toisistaan. Järvitaimenen ja -lohen osalta pyytää saa Vuoksen vesistöalueelta ainoastaan rasvaeväleikattuja kaloja.

Tietoja otetaan vastaan osoitteessa karjalainen.fi/kalat tai sähköpostilla osoitteessa kalakilpailu@karjalainen.fi.

Kilpailun tuomarina toimii johtava kalatalousasiantuntija, FL Timo Turunen ja toimituksessa kilpailukalojen tiedot tallentaa arkistonhoitaja Mervi Puustinen.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi