play

Karjalaisen villasukkakisan voitti 65 vuotta neulonut lieksalainen Silja Palviainen, 71, joka suunnitteli mallinkin itse: "Mie en sammoo mallia kehtoo kahdesti tehdä"

Karjalaisen villasukkakisan voittoisat sukat neuloi ja mallinkin itse suunnitteli lieksalainen Silja Palviainen.

Karjalaisen villasukkakisan voittoisat sukat neuloi ja mallinkin itse suunnitteli lieksalainen Silja Palviainen. Kuva: Marko Puumalainen

Kristiina Viitanen

No voi hyvänen aika! Niinkö siinä sitten kävi! Näin kommentoi puhelimessa lieksalainen Silja Palviainen, 71, kuultuaan, että hän on voittanut Karjalaisen villasukkakisan.

Karjalaisen villasukkakisaan lähetettiin määräaikaan mennessä 50 sukkaparia sekä 20 paria vauvantöppösiä. Finaaliin pääsi kymmenen sukkaparia, joista lukijat äänestivät Silja Palviaisen punavalkoiset karjalaistyyppiset sukat voittajaksi 374 äänellä.

Villasukkakisassa ei edellytetty, että sukkamalli olisi pitänyt itse suunnitella, mutta voittosukat olivat kuitenkin uniikkia mallia eli Palviaisen itse suunnittelemat.

- Mie en sammoo mallia kehtoo kahdesti tehdä, Palviainen kommentoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Silja Palviainen sanoo neuloneensa arviolta 65 vuotta, joten ihan metsään ei lukijoiden raati mennyt arvioidessaan parasta sukkaparia. Pitkä kokemus näkyy lopputuloksessa.

- Innostuin neulomisesta jo lapsena. Mieluiten teen juuri sukkia, sillä niille on aina tarvitsijoita. Meillä on Lieksassa Iljan neulojat -hyväntekeväisyyskerho, jossa olemme tehneet lahjoituksina sukkia niin vanhuksille kuin päiväkoteihinkin, rajamiehille, palomiehille, maahanmuuttajille ja sairaalankin.

Palviainen on tehnyt työuransakin käsitöiden parissa muun muassa Taito-keskuksen ohjaajana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Varmaan neuloisin vielä nykyistäkin enemmän, mutta terveys jo alkaa rajoittaa. Niska on pahimmassa jamassa ja sormetkin välillä, mutta niitä sentään voi jumpata.

Runsas viikko sitten Palviainen myi Lieksan myyjäisissä sukkiaan, mutta sen jälkeen on jo neljä uutta paria valmistunut ja viidennetkin melkein valmiit.

- Tässä on tätä joulusiivousta ja leipomistakin tullut tehtyä, niin ei ole ehtinyt ihan koko aikaa neuloa, voittoisa sukkataituri naurahtaa.

Karjalaisen villasukkakisan finalistisukkia äänesti yhteensä 1 330 lukijaamme. Toiseksi eniten ääniä sai joensuulaisen Tarja Tuukin pitkävartiset sydänsukat, joille annettiin 200 ääntä. Kolmanneksi eniten eli 145 ääntä sai kiteeläisen Eila Hirvosen neulomat Onnentupa-sukat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kisaan osallistuneet sukat myytiin Joensuun Isossa Myyssä maanantaina. Sukkien suosio oli melkoista - muutamassa minuutissa oli suurin osa sukista jo myyty. Sukkien tuotoksi kertyi noin 800 euroa, joka lahjoitetaan Pohjois-Karjalan keskussairaalan lastenosastolle.

Juttua muokattu 21.12.2021 kello 14.57: Korjattu tekstiin tieto, että Iljan neulojat on hyväntekeväisyyskerho, ja se, että kerho on neulonut muun muassa palomiehille.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi