play

Kolmannet koronarokotukset etenevät porrastetusti Siun sotessa - 60-69-vuotiaiden rokotukset alkavat todennäköisesti loppuvuodesta

Kuva: Marko Puumalainen

Arttu Koistinen

Kolmannet koronarokotukset ovat käynnissä Siun sotessa. Ensimmäisenä rokotusvuoroon tulivat voimakkaasti immuunipuutteiset sekä lyhyellä rokotusvälillä ensimmäisen ja toisen rokotteen saaneet, Siun sote tiedotti perjantaina.

Kyseiset ryhmät ovat pääosin saaneet jo kolmannen koronarokotteen.

Lähiviikkoina kolmannet koronarokotukset käynnistyvät myös sairauden vuoksi riskiryhmiin kuuluvien sekä yli 70-vuotiaiden ryhmissä.

- Rokotusten aikataulu riippuu siitä, milloin henkilö on saanut toisen rokoteannoksen. Kolmas koronarokote voidaan antaa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua toisesta rokotteesta, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien 12-69-vuotiaiden kolmannet koronarokotukset käynnistyvät Siun sotessa viikolla 45 eli 8. marraskuuta alkaen. Siun sote kertoo tiedottavansa ajanvarauksen käynnistymisestä tarkemmin ensi viikolla.

Yli 70-vuotiaiden kolmannet koronarokotukset käynnistyvät puolestaan viikolla 46 eli marraskuun puolivälissä.

- Siun sote tarjoaa kolmatta koronarokotusaikaa kirjeitse kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta. Kirjeiden lähetys on aloitettu.

Kirjeet lähetetään porrastetusti sitä mukaa, kun kolmannen koronarokotteen aika lähestyy.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Kirjeet lähetetään Suomi.fi-viestit-palvelun kautta. Jos henkilö on ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit, lähetetään kirje sähköisenä. Muutoin kirje toimitetaan postitse, Siun sote kertoo.

60-69-vuotiaiden kolmannet koronarokotukset käynnistynevät loppuvuodesta, arviolta viikoilla 50-52.

Ensimmäisiä koronarokotusaikoja tulee varattaviksi jälleen verkkoajanvaraukseen lauantaina 30. lokakuuta kello 12 ja maanantaina 1. marraskuuta kello 8.

Verkkoajanvarauksen kautta voi jättää myös toiveen ensimmäisestä koronarokotuksesta omalle terveysasemalle, jos aikoja ei ole varattavissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Verkkoajanvarauksen kautta voi varata rokotusajan myös toiseen rokotteeseen, jos henkilö on esimerkiksi saanut ensimmäisen rokotusannoksen toisella paikkakunnalla tai hän on joutunut perumaan toisen rokoteajan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi