play

Kolmas koronarokote annetaan aikaisintaan puoli vuotta toisen jälkeen - "Kahden rokoteannoksen saaneen suojateho virusta vastaan ei heikkene hetkessä", Siun sotesta todetaan

Aihekuva.

Aihekuva.

Helen Hyttinen

Kolmannet koronarokotukset THL:n suosittelemille ryhmille ovat parhaillaan käynnissä Siun sotessa. Ajan kolmanteen rokotukseen pääsevät tällä hetkellä varaamaan sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat 12-69-vuotiaat, perusterveet 60-69-vuotiaat sekä lyhyellä rokotusvälillä 1. ja 2. koronarokotteen saaneet henkilöt.

Rokotusajan varaaminen edellyttää kuitenkin sitä, että 2. rokotteen ottamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. THL:n mukaan rokotteen suojateho vakavaa koronavirustautia vastaan säilyy valtaosalla erittäin hyvänä ainakin kuuden kuukauden ajan.

Rokotusaikoja tarjotaan varattavaksi viikko kerrallaan. Viikon jaksoilla halutaan varmistaa rokotteiden ja rokottajien riittävyys varatuille ajoille. Uudet ajat avautuvat lauantaisin klo 12 ja maanantaisin klo 8, ja aikoja on tarjolla maanantaista perjantaihin.

- Kahden rokoteannoksen saaneen suojateho virusta vastaan ei heikkene hetkessä, joten kolmatta rokotetta ei tarvitse ottaa päivälleen kuuden kuukauden kuluttua. Ainoastaan voimakkaasti immuunipuutteisille 3. rokoteannos annetaan jo kahden kuukauden jälkeen, soten tiedotteessa todetaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi