play

Koronaepidemia hiipuu myös Pohjois-Karjalassa – "Tilanne on menossa parempaan suuntaan kaikilla mittareilla tarkasteltuna"

Noin 90 prosenttia täysi-ikäisistä pohjoiskarjalaisista on saanut vähintään yhden rokotteen koronavirusta vastaan.

Noin 90 prosenttia täysi-ikäisistä pohjoiskarjalaisista on saanut vähintään yhden rokotteen koronavirusta vastaan. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Juho Lintula

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa on menossa parempaan suuntaan kaikilla mittareilla tarkasteltuna, ilmoittaa torstaina kahden viikon tauon jälkeen kokoontunut alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä.

Siun soten mukaan maakunnassa todettiin terveydenhuollossa otetuissa testeissä viime viikolla enää 612 koronavirustartuntaa. Vielä viikolla 16 (18.-24. huhtikuuta) tartuntoja kirjattiin 816 kappaletta ja sitä edeltävällä viikolla 954.

Valtaosa koronatartunnoista todetaan kotitesteillä, joiden tulokset eivät virallisissa luvuissa näy. Myös jätevesiseurannassa viruksen ilmaantuvuus on kuitenkin laskussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Terveydenhuollon kuormitus on pysynyt Pohjois-Karjalassa tasaisena. Vuodeosastohoidossa oli torstaina yhteensä kolmetoista koronavirustautia sairastavaa potilasta, joista seitsemän erikoissairaanhoidossa ja kolme perusterveydenhuollon osastoilla.

Rokotuskattavuus on Siun soten mukaan maakunnassa hyvällä tasolla.

Yli 18-vuotiaista pohjoiskarjalaisista noin 90 prosenttia on saanut yhden rokotteen, 87 prosenttia kaksi rokotetta ja 67 prosenttia on rokotettu kolmeen kertaan. Yli 80-vuotiaista 69 prosenttia on saanut jo neljännenkin rokoteannoksen.

Siun sote kertoo valmistelevansa neljänsien rokotusten laajentamista Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uusien suositusten mukaisesti. Järjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lähipäivinä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Torstaina kokoontunut maakunnallinen koronanyrkki piti koronaan liittyvät suositukset ennallaan. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran 19. toukokuuta.

- Koronavirustilanteen rauhoittuessa työryhmä harventaa kesän ajaksi kokoustahtiaan ja kokoontuu toukokuun jälkeen neljän viikon välein, tiedotteessa todetaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi