play

Koronaepidemiassa käänne parempaan Pohjois-Karjalassa – maakunnallinen koronanyrkki poisti yleisen maskisuosituksen

Yleinen maskisuositus poistui nyt myös Pohjois-Karjalasta.

Yleinen maskisuositus poistui nyt myös Pohjois-Karjalasta. Kuva: Eeli Gröhn

Juho Lintula

Koronavirusta on Pohjois-Karjalassa liikkeellä edelleen paljon, mutta epidemiassa on nähtävissä jo varovaisia rauhoittumisen merkkejä. Näin tilanteen tiivistää torstaina kahden viikon tauon jälkeen kokoontunut Pohjois-Karjalan alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä.

Viime viikolla terveydenhuollossa todettiin 954 koronavirustartuntaa, kun edellisinä viikkoina virallisesti todettuja tartuntoja on ollut noin 1000-1100 viikossa.

- Koronavirustartuntojen todellinen määrä on huomattavasti suurempi, sillä valtaosa tartunnoista todetaan kotitesteillä, Siun soten lähettämässä tiedotteessa huomautetaan.

Koronaepidemian hoito kuormittaa edelleen terveydenhuoltoa paljon, mutta vaikean koronavirustaudin vuoksi sairaalahoitoon joutuneiden määrä on pysynyt tasaisena. Terveydenhuollon henkilökunnan omat sairastumiset sekä hoivakodeissa ja muissa laitoksissa todetut tartunnat hankaloittavat sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalassa on tällä hetkellä erikoissairaanhoidossa 11 koronapotilasta ja perusterveydenhuollon osastoilla 13.

- Noin puolet sairaalassa olevista koronaa sairastavista potilaista on hoidossa muun syyn kuin koronan takia, ja koronavirustartunta on todettu sairaalaan joutumisen yhteydessä.

Maakunnallinen koronanyrkki päätti poistaa yleisen kasvomaskisuosituksen Pohjois-Karjalasta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos teki vastaavan päätöksen jo viikkoa aiemmin.

THL:n suosituksen mukaisesti tilannekuvatyöryhmä suosittaa kuitenkin maskin käyttöä yhä oireisille ja altistuneille, jos liikkuminen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä on välttämätöntä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Erityisesti rokottamattomien yli 12-vuotiaiden sekä riskiryhmiin kuuluvien kannattaa käyttää maskia oman harkintansa mukaan, tiedotteessa todetaan.

Pohjois-Karjalan alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 5. toukokuuta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi