play

Koronarokotukset jatkuvat Pohjois-Karjalassa - neljännen rokotteen saanut nyt kolme neljäsosaa yli 80-vuotiaista pohjoiskarjalaisesta

Kuva: Juha Inkinen

Jani Leinonen

Siun sotessa tarjotaan tällä hetkellä 1., 2., 3. ja 4. koronarokotteita THL:n suositusten mukaisille ryhmille. Uusia aikoja tulee varattavaksi lauantaina kello 12. Rokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/ tai puhelimitse numerossa 131 330 2131. Puhelinajanvaraus on avoinna maanantaisin klo 8–9. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Pyyntöihin vastataan viikon sisällä.

Ensi viikolla PK Terveyden rokotuspisteellä Voimatiellä on varattavissa ilta-aikoja torstaille 2.6. kello 16–20 väliselle ajalle. PK Terveyden rokotuspisteen ja Siun soten terveysasemien rokotuspisteiden lisäksi aikoja on varattavissa tiistaina 31.5. kello 8.30–16 myös Mehiläisen rokotuspisteelle Rantakadulle.

Tällä hetkellä koronarokotuksissa määrällisesti eniten kysyntää on 4. rokoteannoksille. 4. koronarokotuksen käynnistyivät Siun sotessa THL:n suositusten mukaisesti maaliskuun lopulla. Neljättä koronarokotusta suositellaan tällä hetkellä seuraaville ryhmille, kun 3. koronarokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta:

• voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille henkilöille,

• yli 80-vuotiaille ja ikäihmisten hoivakodeissa asuville,

• vuonna 1952 ja sitä aiemmin syntyneille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, että he tarvitsevat apua kotona pärjäämisessä sekä

• iäkkäille kotihoidon asiakkaille ja omaishoidettaville

Siun sote on soittanut ja tarjonnut aikaa 4. koronarokotukseen yli 80-vuotiaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille henkilöille. Jos kuulut kyseisiin rokotusryhmiin, mutta ei ole saanut vielä aikaa 4. rokotukseen, voit varata ajan jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Soittopyynnön jättäneille soitetaan takaisin viikon kuluessa. Tähän mennessä yli 80-vuotiaista pohjoiskarjalaisista 4. rokotteen on saanut noin 76 prosenttia.

Vuonna 1952 tai sitä ennen syntyneet, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, että he tarvitsevat apua kotona pärjäämisessä, voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/ tai puhelimitse numerossa 013 330 2131.

Iäkkäille hoivakodeissa asuville, kotihoidon asiakkaille ja omaishoitajille neljättä koronarokoteannosta tarjotaan palvelun yhteydessä eikä rokotusaikaa tarvitse itse varata.

Koronarokotukset käynnistyivät Siun sotessa joulukuussa 2020. THL:n tilaston mukaan pohjoiskarjalaisista yli 18-vuotiaista 1. koronarokotuksen on ottanut 90,3 prosenttia, 2. annoksen 88,9 prosenttia ja 3. annoksen 68,2 prosenttia. Maakunnassa on siis yhä täysin rokottamattomia henkilöitä ja henkilöitä, jotka eivät ole ottaneet kaikkia suositeltuja rokotteita.

Kaikille yli 12-vuotiaille suositellaan kahta rokoteannosta ja kaikille yli 18-vuotiaille suositellaan kolmea rokoteannosta. Ajan rokotukseen voi varata verkko- tai puhelinajanvarauksen kautta.

Lisäksi kolmatta rokotetta suositellaan riskiryhmään kuuluville 12–17-vuotiaille ja voimakkaasti immuunipuutteisille. Riskiryhmään kuuluvat 12–17-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi