play

Koronarokotukset jatkuvat Siun sotessa - "Koronatartunnat ovat levinneet erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa"

Arttu Koistinen

Yli 16-vuotiaiden ja terveydentilansa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien 12-15-vuotiaiden rokotukset jatkuvat kaikissa Siun soten rokotuspisteissä ensi viikolla, Siun sote tiedottaa.

Aikoja ensimmäiseen rokotukseen on tulossa varattavaksi noin kaksituhatta. Alkuviikon ajat avautuvat varattavaksi lauantaina 17. heinäkuuta kello 12 ja loppuviikon ajat maanantaina 19. heinäkuuta kello 8.

Yli 16-vuotiaiden ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti verkkopalvelussa. Rokotettavan on oltava täyttänyt 16 vuotta rokotusaikaan mennessä, tiedotteessa todetaan.

Riskiryhmiin kuuluvien 12-15-vuotiaiden ajanvarauksen voi tehdä ainoastaan puhelinpalvelussa. Koronarokotusten puhelinpalvelu 013 330 2131 on avoinna maanantaisin kello 8-9 ensimmäisen rokotteen ajanvarausta sekä kiireellisiä rokotusaikojen perumisia tai vaihtamisia varten.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kello 9-11 puhelinpalveluun voi jättää takaisinsoittopyynnön kiireettömissä ajanvaihtoasioissa, eli kun rokotusaika on yli viikon kuluttua.

Koronatartunnat ovat viime viikkoina levinneet erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa, Siun sote toteaa.

- Alle 30-vuotiaiden rokotuskattavuus nousee Pohjois-Karjalassa hyvää tahtia, mutta on vielä selvästi matalampi kuin iäkkäämmillä ikäryhmillä.

Siun soten mukaan koronarokotteet antavat parhaan suojan vasta tehosterokotusten jälkeen, jotka näissä ikäluokissa menevät syys-lokakuulle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Jotta syksyn rokotuskattavuus saadaan mahdollisimman hyväksi, kannustetaan myös vielä rokottamattomia nuoria varaamaan aika ensimmäiseen rokotukseen mahdollisimman pian.

Koronarokotusten verkkoajanvarausjärjestelmän kautta voi tiistaista 20. heinäkuuta alkaen jättää pyynnön tehosterokotusajan aikaistamiseksi, Siun sote ilmoittaa.

- Jonotusmahdollisuus otetaan käyttöön sen varmistamiseksi, ettei rokotteita jää käyttämättä. Rokotusten välin tulee kuitenkin olla vähintään kahdeksan viikkoa.

Asiakas jättää järjestelmän kautta yhteydenottopyynnön toivomansa paikkakunnan kohdalle, jos hän haluaa aikaistaa tehosterokotusaikaansa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Jos kyseisellä rokotuspisteellä jää ylijäämärokotteita, soitetaan rokotuspisteeltä yhteydenottopyynnön jättäneille asiakkaille ja tarjotaan mahdollisuutta tulla rokotukseen aikaistetusti. Jos soittoa ei tule, pysyy alkuperäinen rokotusaika voimassa.

Jos rokotusajan aikaistaminen on välttämätöntä esimerkiksi työkomennuksen, opiskelijavaihdon tai lääketieteellisen syyn takia, silloin asiakkaan tulee jättää takaisinsoittopyyntö puhelinpalveluun.

- Aika tehosterokotukseen annetaan aina ensimmäisen rokotuksen yhteydessä, eikä sitä voi varata verkkoajanvarauksessa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi