play

Koronatartuntojen määrä kasvaa Pohjois-Karjalassa - suurin osa tämän viikon tartunnoista on ulkomailta peräisin ja viisi tartunnoista liittyy EM-kisoihin Pietarissa

Susanna Vilpponen

Pohjois-Karjalassa todettujen koronavirustartuntojen määrä on jatkanut kasvuaan.

Edellisviikolla uusi tartuntoja todettiin 31. Näistä 21 tartuntaa oli pohjoiskarjalaisilla ja kymmenen muihin sairaanhoitopiireihin kirjautuneilla henkilöillä.

Puolet tartunnoista oli peräisin ulkomailta ja jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista todettiin kolme. Kahdeksan tartuntaa todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Kahden tartunnan alkuperä jäi epäselväksi.

Kuluvalla viikolla torstaihin mennessä uusia tartuntoja on kirjautunut 15 ja karanteenissa oli yhteensä 122 henkilöä.

Suurin osa tämän viikon tartunnoista on edelleen ulkomailta peräisin ja viisi tartunnoista liittyy EM-jalkapallokisoihin Pietarissa. Tartuntaketjut ja altistuneet ovat kuitenkin vielä hyvin tiedossa.

Tartuntoja on todettu Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Polvijärvellä ja Rääkkylässä.

Maakunta on edelleen koronavirusepidemian perustasolla, vaikka tartuntaluvut ovat kohonneet.

Siun Sote suosittelee kasvomaskien käyttöä, käsihygieniasta huolehtimista sekä turvavälien pitämistä suositellaan edelleen koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Lisäksi on tärkeää hakeutua lievissäkin oireissa koronavirustestiin.

Tartuntoihin liittyy myös mahdollisia altistumistilanteita eri puolilla maakuntaa, ja nämä altistumispaikat on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat.

Samoissa paikoissa samaan aikaan olleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronavirustestiin.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi