play

Koronatilanne on huononemassa nopeasti Pohjois-Karjalassa - Siun sote lyhensi riskiryhmien toisen ja kolmannen rokotuksen välin kolmeen kuukauteen

Arkistokuva

Arkistokuva Kuva: Juha Inkinen

Arttu Koistinen

Koronatilanne on huononemassa nopeasti Pohjois-Karjalassa, Siun sote tiedotti maanantaina.

Siun sote kertoo lisänneensä merkittävästi rokotuskapasiteettia sekä lyhentävänsä toisen ja kolmannen annoksen välin viidestä kolmeen kuukauteen riskiryhmään kuuluvien 18-59-vuotiaiden ja perusterveiden yli 60-vuotiaiden rokottamisessa. Näin riskiryhmien kolmansia rokotuksia saadaan nopeutettua, Siun sote kertoo.

- Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Karjalassa on voimakkaassa nousussa. Kasvomaskia pitäisi ehdottomasti käyttää niin rokotettujen kuin rokottamattomienkin kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä ja myös ulkotiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Vaikka olisit täysin rokotettu tai sairastanut koronavirustaudin, käytä maskia erityisesti tavatessasi riskiryhmään kuuluvaa, infektioylilääkäri Jennifer Sieberns painottaa.

Tällä viikolle on varattavissa verkon kautta vielä lähes neljätuhatta koronarokotusaikaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siun soten mukaan rokotusaika kannattaa varata netissä, koska puhelinpalvelu on ruuhkautunut.

Joensuussa järjestetään massarokotustilaisuudet keskiviikkona 29. ja torstaina 30. joulukuuta kello 9-14.30.

Tilaisuuksissa annetaan kolmansia koronarokotteita sairauden perusteella 18-59-vuotiaille riskiryhmään kuuluville ja perusterveille 60-69-vuotiaille, joiden toisesta koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Vanhan lyseon lukion rokotuspiste sijaitsee osoitteessa Koskikatu 8.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rokotukset toteutetaan saapumisjärjestyksessä. Odottamiseen on syytä varautua.

Tilaisuuksissa annetaan vain kolmansia rokoteannoksia.

- Rokotustilaisuudessa on käytössä Modernan koronarokote. Tämän vuoksi tilaisuudessa ei voida antaa kolmatta koronarokotetta riskiryhmään kuuluville alle 30-vuotiaille miehille.

Yli 70-vuotiaille tarjotaan aikaa kolmanteen koronarokotukseen puhelimitse, Siun sote kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puhelut soitetaan 013-alkuisesta numerosta. Jos henkilöä ei tavoita puhelimitse, lähetetään rokotusaika kirjeitse.

- Ikäihmiset on saatu hyvin kiinni. Teemme vielä tarkistuksen järjestelmistämme, että kaikille on soitettu tai lähetetty kirje. Kenenkään ei tarvitse pelätä jäävänsä ilman rokotusta. Soittoja ja kirjeiden lähettämistä jatketaan vielä viikolla 1, eli kannattaa odottaa ihan rauhassa. Muutos koronarokotteiden rokotusvälin lyhennyksessä otetaan huomioon myös yli 70-vuotiaiden kohdalla, koronarokotuksia koordinoiva osastonhoitaja Anna Pölönen toteaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi