play

Koronatilanne on synkentynyt Pohjois-Karjalassa edelleen: tartuntaluvuissa mitataan uusia ennätyksiä ja sairaalakuormitus kasvaa

Siun sote valmistelee myös Lieksan terveysasemalle ainoastaan koronapotilaiden hoitoon tarkoitettua yksikköä. Arkistokuva Pohjois-Karjalan keskussairaalan kohorttiyksiköstä.

Siun sote valmistelee myös Lieksan terveysasemalle ainoastaan koronapotilaiden hoitoon tarkoitettua yksikköä. Arkistokuva Pohjois-Karjalan keskussairaalan kohorttiyksiköstä. Kuva: Antti Pitkäjärvi, Siun sote

Helen Hyttinen

Pohjois-Karjalan koronatilanne on heikentynyt entisestään. Sekä tartuntojen määrä että sairaalakuormitus ovat jatkaneet kasvuaan, ja viime viikolla mitattiin jälleen ennätyskorkeat tartuntaluvut koko epidemian ajalta. Tartuntojen jyrkkä kasvu jatkuu edelleen.

- Kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja kannattaa välttää ja suojautua mahdollisimman hyvin. Koronatartunnan voi saada käytännössä mistä vain, Siun soten tiedotteessa sanotaan.

Viikolla 1 uusia tartuntoja todettiin yhteensä 1 126, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 617. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 1 078, ja tartuntoja todettiin kaikissa maakunnan kunnissa.

Tällä viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja oli kirjautunut yli 400. Tartunnanjäljitys ei pysy enää ajan tasalla altistuneiden kartoittamisessa, tiedotteessa todetaan. Myöskään tartuntojen alkuperää ei enää pystytä selvittämään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskussairaalan sekä terveysasemien osastoilla on tällä hetkellä hoidossa yhteensä 11 koronapotilasta, ja määrä on kasvamaan päin. Siun sote varautuu heikkenevään tilanteeseen ja valmistelee Lieksan terveysasemalle erillisen koronapotilaiden hoitoon tarkoitetun yksikön avaamista.

Tartuntamäärien kasvu lisää myös henkilökunnan sairastumisia ja karanteeneja, mikä vaikeuttaa tilannetta koko palvelujärjestelmässä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päivittänyt torstaina ohjeistustaan koronatestauksesta sekä karanteeneista, ja muutokset päivitetään Siun soten verkkosivuille mahdollisimman pian.

- Siun sote pyytää kansalaisia odottamaan rauhassa ohjeiden päivittymistä ja toivoo välttämään yleisiä ohjeiden muuttumiseen liittyviä tiedusteluja puhelimitse, tiedotteessa summataan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi