play

Koronatilanne Pohjois-Karjalassa on heikentynyt entisestään, nyt rajoitetaan vierailuja keskussairaalassa - "Tilanne on vakava"

Kuva: Mikko Makkonen

Renne Ohtonen

Pohjois-Karjalassa on jälleen kirjattu ennätyksellisiä koronatartuntalukuja, kertoo alueellinen tilannekuvatyöryhmä tiedotteessaan. Viime viikolla tartuntoja todettiin 617, mikä on koko epidemia-ajan suurin lukema.

Tartuntoja todettiin kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa, ja niitä todetaan nyt runsaasti päivittäin. Tällä viikolla perjantaiaamuun mennessä niitä on kirjattu noin 600.

- Koronatilanne Pohjois-Karjalassa on vakava. Tartuntoja todetaan ennätyksellisen paljon, ja tartunnan voi saada käytännössä mistä vain. Koronalta suojautumisen keinot on nyt syytä ottaa tehostetusti käyttöön. Muistetaan kasvomaskin käyttö, hyvä käsi- ja yskimishygienia ja otetaan koronarokotteet, Siun soten palvelupäällikkö Jukka Heikkinen ohjeistaa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan jo 84,5 prosenttia yli 70-vuotiaista pohjoiskarjalaisista on saanut kolmannen rokoteannoksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nopeasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi vierailuja keskussairaalassa aletaan rajoittaa lauantaiaamusta kello 7 alkaen.

Sairaalassa saavat vierailla vain hoidossa olevien lasten läheiset ja hoitoon osallistuvat henkilöt, synnyttäjien läheiset, kuten lapsen isä tai muu tukihenkilö sekä saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan läheiset. Kaikkien vierailijoiden tulee olla oireettomia, ja saattohoidon tai muun vakavan sairauden kohdalla vierailusta on sovittava erikseen hoitavan yksikön kanssa.

- Lisäksi poliklinikkakäynnille tai päivystykseen tulevan henkilön mukana voi olla tarvittaessa yksi tukihenkilö tai saattaja. Muut vierailut sairaalan tiloissa on kielletty perjantaihin 21.1. saakka, tiedotteessa kerrotaan.

Rajoitustoimilla pyritään varmistamaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuus sekä varmistamaan henkilöstön riittävyys.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi