play

Koronavirus leviää Joensuussa koululaisten keskuudessa, tartuntoja todettu jo kuudella koululla – testeihin on nyt syytä hakeutua lievissäkin oireissa, Siun sote huomauttaa

Nepenmäen kirjastossa on tällä hetkellä voimassa vahva maskisuositus koronatilanteen vuoksi

Nepenmäen kirjastossa on tällä hetkellä voimassa vahva maskisuositus koronatilanteen vuoksi Kuva: Jarno Artika

Jani Leinonen

Joensuussa on viimeisen parin viikon aikana todettu yli 30 samaan tartuntaketjuun liittyvää koronavirustartuntaa koululaisten keskuudessa. Siun sote tiedotti asiasta tiistaina iltapäivällä.

Tartuntoja todettiin ensin Nepenmäen koululla, ja sen jälkeen koronavirus on levinnyt muun muassa harrastusten kautta laajalle ja myös muihin Joensuun seudun kouluihin.

Tartuntoja on todettu yhteensä kuudessa eri koulussa, altistuneita on useita satoja ja karanteeniin määrättyjä lähes 200.

Tartuntojen leviämisen estämiseksi on ehdottoman tärkeää, ettei kouluun tai harrastuksiin mennä oireisena ja koronatesteihin hakeudutaan tarvittaessa, tähdentää Siun sote tiedotteessaan.

Siun soten mukaan 12 vuotta täyttäneiden lasten tulisi edelleen käydä koronatestissä lievissäkin oireissa, jos molempia koronarokotusannoksia ei ole saatu.

Kaikenikäisten lasten on syytä käydä koronatestissä lievissäkin oireissa, jos koronavirustapauksia on todettu omassa koulussa, lähipiirissä tai harrastusryhmässä. Testi on ainoa keino erottaa koronavirus muista liikkeellä olevista hengitystieoireita aiheuttavista viruksista.

Tämän hetken kansallisten ohjeiden mukaisesti karanteeniin asetetaan lähtökohtaisesti vain lähialtistuneet, muut altistuneet ohjataan oireseurantaan.

Useiden samoilla luokilla todettujen tartuntojen vuoksi nyt myös muutamia kokonaisia luokkia on asetettu karanteeniin Joensuussa.

Lisää Siun soten kokoamia ohjeita lapsiperheille on luettavissa täällä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi