play

14-vuotias puukotti samanikäistä poikaa Kiteellä – poliisi kertoo teon taustoista

Alaikäisen puukotus tapahtui viime lokakuussa kauppakeskus Kupiaisen sisätiloissa.

Alaikäisen puukotus tapahtui viime lokakuussa kauppakeskus Kupiaisen sisätiloissa. Kuva: Sirpa Suomalainen

Jani Leinonen

Poliisi on saanut valmiiksi Kiteellä viime syksynä tapahtuneen alaikäisen puukotuksen esitutkinnan. Puukotus tapahtui lokakuun 22. päivä Kiteen keskustassa kauppakeskus Kupiaisen sisätiloissa.

Tapaus ei etene syyteharkintaan osallisten alaikäisyyden vuoksi.

Puukotuksen epäilty tekijä ja uhri ovat molemmat tekoaikaan 14-vuotiaita, syntyperältään suomalaisia poikia. Esitutkinnassa on selvitetty, ettei tekoon ole muita epäiltyjä.

Tutkinnassa on selvinnyt, että osapuolet tiesivät toisensa entuudestaan, mutta he eivät olleet liikkuneet samoissa kaveripiireissä. Tutkinnassa ei tullut esille, että tapauksen osapuolet olisivat aiemmin kiusanneet toisiaan.

– Teko on ollut yksittäistapaus, eikä tutkinnassa ole tullut esille mitään seikkoja, jotka viittaisivat teon johtuneen aatteellisesta tai kulttuurisesta suuntauksesta. Tekoon eivät myöskään liity huumausaineet, muut päihteet tai järjestäytynyt rikollisuus, kertoo tutkinnanjohtaja Tomi Lautanen tiedotteessa.

Uhri sai puukotuksessa vakavat, sairaalahoitoa vaatineet vammat.

Osallisten alaikäisyyden vuoksi poliisi ei kerro tapahtumien kulusta, tekotavasta, teon motiivista tai osallisista yksityiskohtaisemmin. Tapausta tutkittiin rikosnimikkeellä murhan yritys.

Rikollisesta teosta epäilty oli teon tehdessään alle 15-vuotias, minkä vuoksi asia ei etene syyttäjälle syyteharkintaan. Esitutkinnan päättyminen ei vapauta epäiltyä mahdollisesta vahingonkorvausvelvollisuudesta, poliisi muistuttaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi