play

Kun hinnat alkoivat nousta ja alkutuottajien ahdinko kasvaa, pyhäselkäläiset perustivat Suomiruokaa-yhdistyksen, joka tukee tuottajia: "Toisinaan yrittäjät joutuvat valitsemaan, ostavatko ruokaa lapsille vai eläimille"

Tästä alkaa kaurapuuron taival. Jouko Laukkasen pellolla kasvaa Luukas-kauraa, joka on jo hyvällä oraalla.

Tästä alkaa kaurapuuron taival. Jouko Laukkasen pellolla kasvaa Luukas-kauraa, joka on jo hyvällä oraalla. Kuva: Heli Sallinen

Heli Sallinen

Suurperheen tyttärenä ja maaseudun läheisyydessä kasvaneena Johanna Kaksonen, 36, on oppinut pienestä pitäen arvostamaan ruoantuottamista, olipa kyseessä kasvimaan, eläinten tai peltojen hoitaminen. Neljän lapsen äiti haluaa myös omien lastensa ymmärtävän, mistä ruoka tulee ja miten paljon se vaatii työtä.