play

Kysymykset koronasta ruuhkauttivat jälleen terveysasemien puhelinpalvelut - Siun sote pyytää etsimään ohjeita netistä

Kuva: Jarno Artika

Anni Rodriguez

Pohjois-Karjalassa terveysasemien ja päivystysavun puhelinpalvelut ovat ruuhkautuneet.

Siun soten mukaan syynä on, että kysymyksiä koronarokotuksista sekä tartunnan saaneiden ja altistuneiden ohjeistuksista tulee niin paljon.

Asiakkailta pyydetään kärsivällisyyttä odottaa takaisinsoittoa. Siun sote ohjeistaa ensin etsimään vastausta asiaansa Siun soten nettisivuilta. Samalla muistutetaan, että päivystysavun 116 117 numerossa ei hoideta koronarokotuksiin liittyviä asioita.

- Suosittelen kaikkia seuraamaan koronaan liittyvää uutisointia ja ohjeistusta Siun soten nettisivuilta. Omaolo-palvelussa voi tehdä oirearvioita ja tietyin kriteerein päästä varaamaan ajan koronatestiin. Jos koronatestiajan saa Omaolosta tai muualta vaikkapa huomiselle, niin ei sitä aikaa meiltäkään saa sen nopeammin eikä myöskään terveysasemilta. Kotona voi tehdä kotitestin, muistuttaa osastonhoitaja Riikka Tirronen sähköisistä 24/7-palveluista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi