play

Lauantaina saa Joensuussa neljännen koronarokotteen ilman ajanvarausta, kuntiin tulossa myös ilta- ja viikonloppuaikoja

Kuva: Marko Puumalainen

Anni Rodriguez

Neljänsien koronarokotuksien pistäminen jatkuu Pohjois-Karjalassa.

Siun sote järjestää lauantaina Joensuussa walk in -rokotustilaisuuden. Tuossa tilaisuudessa jaetaan neljänsiä koronarokoteannoksia kaikille yli 60-vuotiaille sekä yli 18-vuotiaille lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville. Tilaisuudessa on tarjolla ainoastaan neljänsiä koronarokotuksia.

Rokotukset toteutetaan vuoronumeroilla. Rokotusta varten mukana tulee olla Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus sekä tieto kolmannen koronarokotteen rokotuspäivästä. Tilaisuudessa on tarjolla 400 Biontech-Pfizerin koronarokotetta.

Neljäs koronarokote on mahdollista ottaa, kun kolmannesta koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Rokotetta tarjotaan myös henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta ja sairastaneet koronavirustaudin.

– Sairastettu koronavirustauti vastaa yhtä koronarokotetta, kun koronarokotteen ja sairastetun taudin välissä on ollut vähintään kuusi viikkoa. Tästä syystä henkilöillä, jotka ovat saaneet kolme koronarokotetta ja sairastaneet koronavirustaudin, ei ole tarvetta ottaa neljättä koronarokotetta, Siun sote ohjeistaa.

Yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat yli 18-vuotiaat voivat myös varata ajan rokotukseen. Uusia koronarokotusaikoja tulee varattavaksi lauantaina. Siun sote kertoo pyrkineensä lisäämään myös iltoihin ja viikonloppuihin.

Viikonloppuaikoja on varattavissa ja tulossa varattaviksi Ilomantsiin, Pyhäselkään ja Polvijärvelle. Ilta-aikoja tulee tarjolle muutamalle päivälle Outokumpuun ja Joensuuhun.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi