play

Leviämisalueen ravintolarajoitukset tulevat voimaan Pohjois-Karjalassa perjantaista alkaen: Anniskelun pitää päättyä kaikkialla kello 17 ja ovet täytyy sulkea kello 18 – ruokaravintolat saavat kaksi tuntia lisäaikaa koronapassilla

Anniskelu päättyy perjantaista alkaen Pohjois-Karjalassakin kello 17.

Anniskelu päättyy perjantaista alkaen Pohjois-Karjalassakin kello 17. Kuva: Niko Jouhkimainen

Anna Suoniemi

Koronaviruksen leviämisalueita koskevat ravintolarajoitukset tulevat perjantaista alkaen voimaan myös Pohjois-Karjalassa.

Valtioneuvosto lisäsi torstaina Pohjois-Karjalan mukaan asetukseen, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Rajoitukset astuvat voimaan Pohjois-Karjalassa puoliltaöin torstain ja perjantain välisenä yönä, ja ne ovat voimassa 20. tammikuuta asti.

Perjantaista alkaen anniskelun täytyy siis päättyä ravintoloissa kello 17, ja ravintolat saavat olla auki pisimmillään kello 18:aan asti. Ruokaravintolat saavat kuitenkin olla auki kello 20:een asti, jos ne edellyttävät koronapassin käyttöä. Ravintolat voivat halutessaan edellyttää asiakkailtaan koronapassia koko aukiolonsa ajan.

Ravintolat saa avata aamulla kello 5.

Aukioloaikarajoitus koskee kaikkia ravintoloita riippumatta siitä, anniskellaanko niissä alkoholia. Rajoitukset tulevat voimaan siten myös esimerkiksi kahviloissa ja pikaruokaravintoloissa.

Ravintoloissa, joiden päätoimiala on alkoholin anniskelu, voi olla käytössä enimmillään puolet asiakaspaikoista.

Muissa ravintoloissa sisätiloissa saa olla käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Kaikilla asiakkailla pitää olla sisätiloissa oma istumapaikkansa pöydän tai muun tason ääressä.

Rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita, noutoruuan myymistä tai bensa-asemien yhteydessä olevia ravintoloita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valtioneuvosto lisäsi Pohjois-Karjalan myös niiden alueiden listalle, joilla rajoitetaan koronapassin käyttöä 30.12.2021-20.1.2022.

Tämä tarkoittaa, että koronapassilla ei voi enää vapautua alueellisten viranomaisten määräämistä rajoituksista. Tämä koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu rajoituksia.

Pohjois-Karjalan osalta kokoontumisrajoituksista päättää Itä-Suomen aluehallintovirasto. Aluehallintovirasto on kieltänyt alueellaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Kielto on voimassa 9. tammikuuta asti.

Valtioneuvoston torstaina täydentämän asetuksen mukaan tätä rajoitusta ei siis voi enää kiertää vaatimalla koronapassia.

Juttua muokattu 30.12.2021 kello 15.01: Lisätty koronapassin käyttöä koskevat tiedot.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi