play

Lieksassa havaittiin sunnuntaina typpivuoto teollisuusaslueella, ei aiheuta vaaraa sivullisille – säiliötä vartioidaan vuotoon saakka

Anni Rodriguez

Lieksassa todettiin sunnuntaiaamuna typpivuoto.

Vuoto on Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan pieni vuoto on Oravatiellä sijaitsevassa teollisuuden typpisäiliössä.

Siitä ei aiheudu vaaraa sivullisille.

Vuoto huomattiin, kun ohikulkija oli huomannut, että teollisuusrakennuksen vieressä olevasta nestemäisen typen säiliöstä kuuluu suhinaa.

Pelastuslaitos tiesi entuudestaan, että kyseinen typpisäiliö on aiheuttanut vastaavanlaisia vuotoja jo aikaisemminkin ja säiliö odotti huoltoa.

Päivän mittaan selvisi, että säiliö olikin huollettu jo viikkoa aikaisemmin. Pelastuslaitoksen ja huoltoliikkeen edustajan arvion mukaan säiliön varoventtiili on mahdollisesti vioittunut, ja tämä aiheuttaa pienen vuodon.

– Säiliön sisällä vallitseva paine oli normaalilla tasolla, eikä osoittanut nousemisen merkkejä, joten vuodosta ei aiheudu vaaraa ympäristölle. Typpi on luonnollinen kaasu, jota esiintyy hengitysilmassamme 78%, eikä näin ollen pienissä määrin aiheuta vaaraa ihmiselle. Suuremman vuodon välittömässä läheisyydessä on kuitenkin paleltumisen ja tukehtumisen vaara, pelastuslaitos rauhoittelee tiedotteessa.

Pelastuslaitos sopi sunnuntaina yhdessä asiantuntijan kanssa, että säiliö voi odottaa huoltoa maanantaiaamuun. Pelastuslaitos on eristänyt alueen noin 50 metrin etäisyydeltä. Lisäksi säiliölle on järjestetty vartiointi, ja tilanne käydään tarkastamassa muutaman tunnin välein huoltoon saakka.

Päivitetty klo 14.31: Päivitetty uutinen kauttaaltaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi