play

Lintuvisan viimeinen kuva tuotti vaikeuksia – tiltaltin tunnisti 104 visailijaa ja kaikki visan kuusi lajia 41 osallistujaa

Lintuvisan viimeinen kuva tiltaltista oli koko visan vaikein.

Lintuvisan viimeinen kuva tiltaltista oli koko visan vaikein. Kuva: Hannu Kauhanen

Hannu Kauhanen

Karjalaisen perinteikkään Lintuvisan tämänkeväinen kuudes ja viimeinen kuva oli hankalasti tunnistettavissa, mutta silti 625 visailijasta 104 tunnisti lajin oikein tiltaltiksi.

Kaikkiaan vastauksissa ehdotettiin 18 eri lintulajia.

Yleisin väärä vastaus oli pajulintu, jota ehdotti 334 visailijaa. Viherpeipon kannalla oli 66 osallistujaa ja lehtokertun 54 visailijaa.

Takaviistoinen kuvakulma teki linnun tunnistamisesta vaikean, mutta tiltaltin tuntomerkkejä kuvasta löytyy riittävästi. Jalat ovat tummat toisin kuin pajulinnulla, jolla ne ovat paljon vaaleammat. Myös jalkojen ohuus puoltaa tiltalttia samoin kuin linnun yleisväri, joka on pajulintua tummempi eikä niin vihreä kuin pajulinnulla.

Viimeisen kierroksen kirjapalkinnon voitti Kari Hyvönen Paakkilasta.

Viimeisen kierroksen kunniaksi Karjalaisen tuotepalkintoja arvottiin 7 kappaletta. Ne osuivat seuraaville: Pasi Mäntylä, Joensuu, Veli-Matti Hyttinen, Saarivaara, Ninni Jääskeläinen, Joensuu, Kirsi Hämäläinen, Kitee, Reijo Ahonen, Nieminen, Eero Hirvonen, Rääkkylä ja Niko Okkonen, Tohmajärvi.

Kaikki kuusi visan lintulajia tunnisti oikein 41 kilpailijaa. Arvonta suosi heistä Anna-Maija Turusta Joensuusta. Hän saa palkinnoksi noin 100 euron arvoisen kiikarin.

Palkinnot postitetaan voittajille.

Karjalaisen lintuvisa järjestettiin nyt jo 14. kerran. Visailun suosio on pysynyt kiitettävän korkeana, joten ainakin lähtökohtaisesti lintuvisa pyritään järjestämään myös vuoden päästä keväällä.

Silloinkin... tunnistelemisiin!

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi