play

Kommentti: Miksi pakoilet äänestäjiäsi, Sanna Antikainen?

Kuva: Marko Puumalainen

Jyrki Utriainen

Tuli viikolla mieleen, kuinka vitsailimme edellistyöpaikan uutisdeskissä, että jos tulee tehtyä kunnon moka, niin ainahan voimme heittäytyä lattialle ja näytellä kuollutta.

Korostan: vitsailimme.

Kulunut viikko on jälleen osoittanut, että perussuomalaisille tämä ei ole vitsi, vaan totisinta totta ja toimintatapa.

Seiska paljasti ansiokkaasti perjantaina 26. huhtikuuta illansuussa, että istuvaa kansanedustajaa epäillään ampuma-aserikoksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Seiska kertoi jo tuoreeltaan myös sen, että kyseessä on joensuulainen kansanedustaja Timo Vornanen. Edelleen Vornanen oli aamuyöllä baarissa kansanedustajakollegansa kanssa.

Itse tapahtumasta oli kulunut aikaa rapiat puoli vuorokautta.

Seiskan paljastuksesta alkoi uutisvyöry, joka ei lopu lähipäivinä eikä –viikkoinakaan.

Miksi? Siksi, että liian moni on näytellyt kuollutta.

Heistä yksi on Vornasen seurana ravintolakierroksella ollut outokumpulainen kansanedustaja Sanna Antikainen (ps).

Heti kättelyssä tuli ajatus: halusivatko asianosaiset ja perussuomalaiset lakaista välikohtauksen maton alle? Miksi tästä ei tultu heti julkisuuteen?

Antikainen ja puolueen johto olivat pakotettuja uutisten vyöryessä perjantai-iltaan sanomaan asiasta edes jotakin.

Tähän persut käyttivät somealusta X:ää, missä moni heistä on aktiivinen kommentoija ja keskustelija – niin myös Antikainen.

Antikaisen sanansäilästä ovat saaneet maistaa milloin eri puolueiden kansanedustajakollegat, ministerit, viranomaiset tai tutkijat. He, jotka suvaitsevat olla eri mieltä.

X:ssä Sanna Antikainen totesi, että "Ymmärrän hyvin, että tiedontarve on valtava" ja että "poliisi tarvitsee nyt työrauhan tapahtumien selvittämiseksi".

Tämän jälkeen Antikainen ei ole omaa tekstiään X:ssä julkaissut, eikä ole vastannut esimerkiksi Karjalaisen tai Outokummun Seudun viesteihin tai yhteydenottopyyntöihin. Kun hän yleensä somettaa kanavalla useita kertoja päivässä, perjantain lausunnon jälkeen seurasi vajaan viikon hiljaisuus, ja sen päälle pari uudelleensometusta muiden postauksista.

Maanantai-illan 29.4. Ylen A-studiossa Iltalehden politiikan toimituksen päällikkö Juha Ristamäki kaipaili jo Sanna Antikaisen ulostuloa perjantaiaamun tapahtumiin.

Tiedon tarve on edelleen valtava, Sanna. Äänestäjäsi haluavat tietää, miksi olit keskellä viikkoa yökerhossa ja mitä ravintolan ulkopuolella tapahtui.

Helmikuussa Iltalehti uutisoi kansanedustajien taksimatkoista.

Sanna Antikainen oli maksanut elokuussa ja syyskuussa 2023 aamuöiset taksimatkat eduskunnan luottokortilla, vaikka matkat eivät liittyneet edustajan tehtäviin. Hän maksoi matkat myöhemmin takaisin eduskunnan tilille.

Toinen taksikuitti on aamuyöltä kello 03.03 ja toinen kello 05.03.

Tulee mieleen, että äänestäjiä saattaisivat kiinnostaa seuraavat kysymykset.

Miksi kansanedustaja on ravintolassa pilkkuun saakka keskellä viikkoa? Tätä on muuten kyselty myös Karjalaisen tekstiviestipalstalla.

Tulisiko mieleen toimia näin, terveydenhoitaja, lääkäri, bussikuski tai kirvesmies?

Tästä seuraa jatkokysymys: oletko ollut seuraavana päivänä työkuntoinen?

Kuinka usein tätä tapahtuu? Että Helsingin yöelämässä menee viikolla aamuyölle saakka?

Miksi vaikenet viime viikon perjantaiaamun tapahtumista?

Miksi et ollut maanantaina 29.4. Outokummun kaupunginvaltuuston kokouksessa? Tänä vuonna olet ollut paikalla yhdessä kokouksessa kolmesta. Loppuvuosi 2023 näyttää myös menneen muissa kiireissä syyskuun kokouksen jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sinällään tämä Sanna Antikaisen toiminta vastaa perussuomalaisen puolueen kriisiviestinnän linjaa.

Ensin ollaan mahdollisimman pitkään hiljaa asiasta. Sitten kerrotaan mahdollisimman vähän ja toistellaan, että nyt pitää antaa työrauha viranomaisille, jotka tutkivat tapausta, emmekä tiedä asiasta tarpeeksi. Perussuomalaiset nojaavat tässäkin vain faktoihin.

Ohjataan seuraavaksi keskustelu pois olennaisesta – siitä, että kansanedustaja Vornanen osoitteli kovassa humalatilassa ihmisiä pistoolilla ravintolan ulkopuolella Helsingissä ja siinä yhteydessä myös ampui pistoolillaan maahan.

Hiukan jo syytellään mediaa, tuota "valeuutisten" levittäjää ja ikuista maanvaivaa.

Sitten puhutaan yksittäistapauksesta, eikä Vornasen tekemisiä voi yleistää puolueeseen. Tuomitaan jo toki Vornasen tekemiset.

Kun Vornanen on saatu sitten erotettua eduskuntaryhmästä, ja hän perustaa oman ryhmänsä, todetaan, että emme kommentoi toisen eduskuntaryhmän asioita.

Kas näin on puolueen ongelma lakaistu maton alle.

Mutta ei vielä Antikaisen eikä varsinkaan Vornasen.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi