play

Menivätkö viikon uutiset kiireessä ohi? – Lue kooste tästä

Koonnut: Anni Rodriguez

Jos et viikolla ehtinyt seurata uutisia, niin ei hätää. Kokosimme tähän juttuun viikon kiinnostavimmat uutiset Pohjois-Karjalasta.

Cloudian myynti toi yli 10 miljoonan euron tulot

Pohjoiskarjalainen Petri Martikainen oli viime vuonna maakunnan suurituloisin. Martikainen tienasi ohjelmistoyritys Cloudian myynnillä 10,7 miljoonaa euroa. Martikainen oli pyytänyt verottajalta, ettei hänen tietojaan luovuteta medialle niin sanottuna veropäivänä toimitettavassa listassa.

Cloudian jättimäinen yli 100 miljoonan euron kauppa toi tuloja myös muille: Markku Jokiranta ylsi myynnin myötä yli kuuden miljoonan euron vuosituloihin ja oli maakunnan kolmanneksi suurituloisin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nightwish esiintyy ensi kesänä Kiteen Rantakentällä

Kuva: Niko Jouhkimainen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nightwish konsertoi kotikaupungissaan Kiteellä ensi kesäkuun 16. päivä. Konsertti on osa yhtyeen Human. :II: Nature. -maailmankiertuetta.

Kiteen lisäksi yhtye esiintyy ensi kesänä myös Vaasassa. Konsertit ovat Nightwishin viimeiset kotimaan konsertit ennen kuin yhtye jää tauolle työstääkseen uutta albumia.

Kiteen Rantakentän pesäpallostadionin kokonaiskapasiteetti on konsertissa noin 10 000 henkilöä. Tavoitteena on tehdä uudistetun Rantakentän yleisöennätys.

Lipunmyynti käynnistyi perjantaina.

Joensuulainen metsuri Sami Tissari on ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi

Kuva: Miia Hartikainen

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuulaisen Sami Tissarin esikoisteos Krysa on valittu kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaaksi. Ehdolla on yhteensä kuusi teosta.

– Olin puulla päähän lyöty ja hämmästynyt. En ollenkaan osannut odottaa tällaista, Tissari, 51, kertoi Karjalaiselle puhelimitse Helsingistä ehdokkaiden julkistamistilaisuuden jälkeen.

Totalitaariseen, vaihtoehtoiseen Neuvostoliittoon sijoittuva Krysa on saanut myönteisen vastaanoton. Tissari käsittelee dystooppisessa romaanissaan sitä, miten pienestä maailmanjärjestys voi olla kiinni.

Syksyn ylioppilaiden nimet julkaistiin

Kuva: Anssi Kemppinen

Syksyn 2022 ylioppilastutkinnon tulokset tulivat julki torstaina. Karjalainen julkaisi kaikkien pohjoiskarjalaisten lukioiden tuoreiden ylioppilaiden nimet.

Vanhemmat kritisoivat Lieksan alueen koulukyytejä

Vuonisjärven koululaisia odotti vaihtoa taksista linja-autoon Joensuuntien varressa tiistaiaamuna.

Vuonisjärven koululaisia odotti vaihtoa taksista linja-autoon Joensuuntien varressa tiistaiaamuna. Kuva: Mikko Ahvenainen

Vuonisjärven alueen oppilaiden vanhemmat ovat pettyneitä koulukyytien järjestämiseen Lieksassa. Koulumatka noin 25 kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalta kylältä kaupunkiin kestää pisimmillään jopa puolitoista tuntia.

Lisäksi osa koululaisista joutuu odottamaan vaihtokyytiä taksista linja-autoon taivasalla parinkymmenen minuutin ajan.

Kaikki kuskit eivät myöskään tiedä, mistä oppilaita tulee ottaa kyytiin, ja usein linja-auto on ajanut pysäkille seisovien oppilaiden ohi. Vanhemmat ovat olleet kyytiongelman tiimoilta useasti yhteydessä Lieksan kaupunkiin, mutta asia ei ole korjaantunut.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi