play

Mies ampui taljajousella useita nuolia poliisipartiota kohti Liperissä – poliisi tutkii kahta murhan yritystä sekä virkamiehen väkivaltaista vastustamista

LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Jutta Kuusitaipale

Poliisi tutkii kahta murhan yritystä sekä virkamiehen väkivaltaista vastustamista Liperissä. Noin 60-vuotias mies ampui taljajousella useita nuolia poliisipartiota kohti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kerrotaan Itä-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Poliisi sai hieman kello kahden jälkeen aamuyöllä hälytystehtävän häiriökäyttäytymisestä Liperin Kallarintiellä. Paikalla ilmeni, että paikkakuntalainen mies oli aseistautunut tehokkaalla taljajousella.

Mies käyttäytyi uhkaavasti poliisipartiota kohtaan eikä totellut poliisin käskyjä. Mies ampui taljajousella useamman kuin yhden nuolen poliisipartiota kohti. Ammutuista nuolista aiheutui paikalla olleille poliiseille konkreettista vaaraa, mutta he eivät loukkaantuneet tilanteessa.

Myöhemmin poliisi otti miehen kiinni, eikä hän enää tehnyt vastarintaa kiinnioton aikana. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Mies on tällä hetkellä pidätettynä. Poliisi tutkii tapausta kahtena murhan yrityksenä sekä virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Poliisi aikoo esittää miestä vangittavaksi todennäköisin syin rikoksista epäiltynä huomenna Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa.

Rikoskomisario Simo Hämäläinen Joensuun poliisiasemalta pitää tapausta asevalinnan osalta poikkeuksellisena, mutta muuten tilanne oli poliisille melko tyypillinen.

– Väkivallan käyttö poliisia kohtaan on lisääntynyt viime aikoina paljon, mutta onneksi murhan yritys, kuten tässä tapauksessa, on vielä harvinainen.

Hämäläinen toteaa myös, että poliisina tulee kohdattua kaikenlaista yllättävää, mutta taljajousi aseena oli hänen urallaan ensimmäinen laatuaan.

Jos Kallarintiellä asuvilla on havaintoja tutkinnan kohteena olevista tapahtumista, poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Juttua täydennetty 14.7.2022 klo 11:27 rikoskomisario Simo Hämäläisen kommentilla.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi