play

Näin järjestät teemajuhlat, jotka tullaan muistamaan vielä pitkään – Katso harrastajan vinkit ja lista ideoista

Kontiolahtelaislähtöinen Vilja Rantasalo (vas.) rakastaa teemajuhlien järjestämistä. Taustalla Rosa-Maria Hiltunen ja Nette Turunen.

Kontiolahtelaislähtöinen Vilja Rantasalo (vas.) rakastaa teemajuhlien järjestämistä. Taustalla Rosa-Maria Hiltunen ja Nette Turunen. Kuva: Jutta Kuusitaipale

Jutta Kuusitaipale

Kesä on juhlien aikaa. Kontiolahtelaislähtöinen Vilja Rantasalo tietää, että hyvä teema voi parhaimmillaan tehdä juhlista unohtumattomat.

Rantasalo tunnustautuu teemajuhlaintoilijaksi, ja hänet tunnetaankin kaveripiirissään niiden ahkerana järjestäjänä. Tässä jutussa hän jakaa parhaat vinkkinsä teemajuhlien järjestämiseen.

Rantasalon innostus lähti liikkeelle muutama vuosi sitten sosiaalisesta mediasta. Tiktokissa hän törmäsi videoihin juhlista, joissa ratkottiin kuvitteellisia murhamysteereitä.

Rantasalo halusi järjestää samanlaiset juhlat itse. Hän etsi valmiin murhamysteeripelin netistä, suomensi sen ja lähetti ohjeet osallistujille. Itse hän toimi pelin ohjaajana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Ihmisillä on tapana heittäytyä juhlissa enemmän, kun heillä on hahmo ikään kuin suojanaan.
Vilja Rantasalo

Ideana on pelata kierroksia, joiden aikana osallistujat jakavat toisilleen tietoja. Niiden avulla yritetään selvittää, kuka on murhan takana. Peli on kuin itse tehty versio suosituista pakohuonepeleistä.

Valmiita murhamysteereitä voi ostaa suomeksi netistä, mutta jos englanti taipuu, ohjeitä löytää myös ilmaiseksi. Kokeile googlata esimerkiksi murder mystery party game.

Murhamysteerien myötä Rantasalo hurahti teemajuhlien järjestämiseen.

– On ihanaa päästä käyttämään luovuutta ja mielikuvitusta juhlia suunnitellessa.

Karjalainen vieraili yksissä teemajuhlissa. Tällä kertaa juhlijat olivat pukeutuneet elokuvien ja tv-sarjojen hahmoiksi. Rantasalon asu oli Love Island -kilpailija.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Vilja Rantasalo (vas.) pukeutui Love Island -kilpailijaksi. Saara Turunen oli Carrie Bradshaw Carrien päiväkirjoista.

Vilja Rantasalo (vas.) pukeutui Love Island -kilpailijaksi. Saara Turunen oli Carrie Bradshaw Carrien päiväkirjoista. Kuva: Jutta Kuusitaipale

Saara Turunen koristeli käsilaukkunsa samalla tavalla kuin Carrie tv-sarjassa eli kynsilakalla.

Saara Turunen koristeli käsilaukkunsa samalla tavalla kuin Carrie tv-sarjassa eli kynsilakalla. Kuva: Jutta Kuusitaipale

Juhlissa vieraana ollut joensuulainen Veera Mikkonen kertoi odottavansa teemallisia juhlia usein enemmän kuin muita. Teemabileet haluaa myös ikuistaa valokuviin, lisäsi kontiolahtelaislähtöinen Rosa-Maria Hiltunen. Teema tekee juhlista heti erottuvammat. Esimerkiksi valokuvia selatessa muistaa heti, mistä juhlista oli kyse.

Teema toki vaatii osallistujilta jonkin verran vaivannäköä ja etukäteissuunnittelua.

– En haluaisi ostaa yksiä juhlia varten uusia asioita, Mikkonen totesi.

Tällä kertaa juhliin oli kuitenkin reilusti aikaa valmistautua, ja teemakin oli sopivan laaja. Mikkonen saapui paikalle Clueless-kulttielokuvan hahmona, ja Hiltunen oli pukeutunut suositun Euphoria-sarjan Julesiksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ensimmäinen vinkki onkin huolehtia, että osallistujilla on tarpeeksi aikaa asun valmisteluun.

– Asusta ei tarvitse ottaa stressiä. Kannattaa hyödyntää esimerkiksi kirpputoreja tai lainata vaatteita vanhemmilta ja kavereilta, Rantasalo neuvoo.

Some on hyvä apuri suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi Pinterestistä ja Tiktokista saa inspiraatiota ja ideoita teemoihin, asuihin ja muihin järjestelyihin.

Rantasalon mielestä asu kannattaa toteuttaa mieluummin oman tyylin mukaisesti kuin inspiraationlähdettä orjallisesti jäljitellen.

Veera Mikkonen (oik.) oli Clueless-elokuvan hahmo.

Veera Mikkonen (oik.) oli Clueless-elokuvan hahmo. Kuva: Jutta Kuusitaipale

Aloita pienestä. Esimerkiksi tietty väri tai oman nimen etukirjain on teemana sopivan helppo ja laaja. Silloin vieras voi halutessaan panostaa paljonkin tai mennä sieltä, missä aita on matalin.

Rantasalo suosittelee myös juhla-aktiviteettien sitomista teemaan. Esimerkiksi nyt ohjelmassa oli tietovisa elokuvista ja tv-sarjoista.

– Ihmisillä on tapana heittäytyä juhlissa enemmän, kun heillä on hahmo ikään kuin suojanaan, Rantasalo vinkkaa.

Kokeile esimerkiksi näitä teemoja
  • Elokuvat ja sarjat

  • Suosikkiartistit ja -bändit – yhdistä tähän karaoke!

  • Murhamysteeri

  • Järjestä omat festarit

  • Mitä tahansa paitsi muki – Tämä ei vaadi vierailta paljon. Idea on, että jokainen tuo esineen, josta he nauttivat juomiaan illan aikana. Lasit ja mukit on kielletty. Käytössä voi olla esimerkiksi maljakko tai ämpäri.

Juttu on julkaistu alun perin Karjalaisen Kägi-kesälehdessä. Pääset lukemaan koko lehden tästä linkistä.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi