play

Muutoksia maakunnan ravintolatarjonnassa ja esittelyssä upouusi Karsikon koulu – lue tästä jutusta kootusti, mitä Pohjois-Karjalassa tällä viikolla tapahtui

Jouni Honkanen ja Tomi Helanne jatkavat Paksuniemen yrittäjinä ensi kesän. Henrik Saarikorven ravintola puolestaan muutti Karhunmäkeen. Karsikossa otettiin käyttöön uusi koulu.

Jouni Honkanen ja Tomi Helanne jatkavat Paksuniemen yrittäjinä ensi kesän. Henrik Saarikorven ravintola puolestaan muutti Karhunmäkeen. Karsikossa otettiin käyttöön uusi koulu. Kuva: KarjalainenNoin 20-metrinen alus törmäsi Ylisoutajansiltaan Pielisjoella – Pelastuslaitos sai siirrettyä M/S Soman Hasanniemeen

Karjalainen

Menikö osa viikon uutisaiheista kiireessä ohi?

Vielä ehdit tutustua Pohjois-Karjalan viikon kiinnostavimpiin tapahtumiin ja aiheisiin. Koostimme viikon puhutuimmat jutut alle:

Pohjois-Karjalan ravintolakentässä tapahtui useita muutoksia

Henrik Saarikorpi pyöritti Kuurnankulmaa 10 vuotta. Vanhat tilat alkoivat käydä huonokuntoisiksi, joten oli aika vaihtaa uudempiin.

Henrik Saarikorpi pyöritti Kuurnankulmaa 10 vuotta. Vanhat tilat alkoivat käydä huonokuntoisiksi, joten oli aika vaihtaa uudempiin. Kuva: Santeri Karjalainen

Pohjois-Karjalan ravintolatarjonnassa tapahtui tällä viikolla useita muutoksia.

Joensuussa Karhunmäkeen avattiin uusi lounasravintola maanantaina. Aiemmin Kuurnankadulla lounasravintola Kuurnankulmaa pyörittänyt Henrik Saarikorpi avasi uusiin tiloihin lounasravintola Karhunmäen.

Tilat sijaitsevat Sistonen Group Oy:n omistamassa uudessa hallirakennuksessa, joka on lähes valmis. Kolmikerroksiseen rakennukseen tulee esimerkiksi Sistosen Kuljetus Oy:n huolto- ja toimistotiloja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Ilomantsin ainoa menomesta on sulkenut ovensa, eikä jatkosta ole varmuutta.

Ilomantsin ainoa menomesta on sulkenut ovensa, eikä jatkosta ole varmuutta. Kuva: Helena Romppanen

Ilomantsi puolestaan menetti viimeisenkin iltabaarinsa, kun ravintola Mantsi sulki ovensa. Aiemmin samassa tilassa toimi pitkään ravintola Mendin, mutta ravintola on ollut yrittäjä Jari Kuikan omistuksessa vuoden 2021 helmikuusta lähtien.

Kuikka omistaa myös Joensuussa Reijolassa sijaitsevan ravintola Wanhankulman, entisen Mantan. Myös Reijolan ravintola on suljettu.

Kuikan mukaan ravintolat joutuivat talousvaikeuksiin korona-aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kolin Ryynänen on monen Kolilla käyvän vakiopysähdyskohde.

Kolin Ryynänen on monen Kolilla käyvän vakiopysähdyskohde. Kuva: Minna Raitavuo

Kolin kylällä toimiva ravintola Kolin Ryynänen on sulkenut ovensa väliaikaisesti mutta pitkäksi aikaa.

Syynä on remontti. Rakennuksen omistaa Metsähallitus, joka tekee sinne mittavan remontin.

Ravintola on remontin ajan kiinni arviolta kolmesta neljään kuukautta.

Paksuniemen yrittäjät Jouni Honkanen ja Tomi Helanne jatkavat vielä Paksuniemen satamaravintolan yrittäjinä.

Paksuniemen yrittäjät Jouni Honkanen ja Tomi Helanne jatkavat vielä Paksuniemen satamaravintolan yrittäjinä. Kuva: Heli Sallinen

Rääkkylässä Paksuniemen sataman yrittäjät päättivät jatkaa vielä, vaikka kertoivat aiemmin lopettavansa yritystoiminnan satamaravintolassa.

Tomi Helanne ja Jouni Honkanen kertoivat, että jatkavat, koska Rääkkylän kunta ja yrittäjät eivät löytäneet molempia osapuolia tyydyttävää ratkaisua määräaikaisen sopimuksen päättämisen ehdoista.

– Tuntui, että kunta oli valmistautumaton tähän tilanteeseen. Ei ehkä tiedetty, miten asian kanssa pitäisi menetellä. Asia vain venyi ja vanui, Jouni Honkanen toteaa.

– Lopulta me hermostuimme tilanteeseen, sillä halusimme päästä elämässä eteenpäin ja siksi teimme nyt tämän päätöksen jatkamisesta, Tomi Helanne toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poliisi sai valmiiksi esitutkinnat Joensuussa tapahtuneista väkivaltarikoksista

Nainen löytyi kuolleena Lähdesuonkadulla Joensuussa sijaitsevasta asuinrakennuksesta kesällä.

Nainen löytyi kuolleena Lähdesuonkadulla Joensuussa sijaitsevasta asuinrakennuksesta kesällä. Kuva: Santeri Karjalainen

Poliisi kertoi tällä viikolla saaneensa valmiiksi kahden Joensuussa tapahtuneen väkivaltarikoksen esitutkinnat.

Rikoksista tuoreempi tapahtui viime kesänä Joensuussa. Noljakassa sijaitsevan kerrostalon rappukäytävästä löytyi heinäkuun lopussa kuolleena 24-vuotias nainen.

Rikosnimike on tarkentunut tutkinnan aikana murhaksi. Tapauksesta on epäiltynä kuolleen naisen avopuoliso. Vangittuna oleva 27-vuotias mies on kuulusteluissa myöntänyt aiheuttaneensa naisen kuoleman.

Asia etenee seuraavaksi syyteharkintaan.

Toinen valmistunut esitutkinta koskee vanhempaa tapausta, jossa 25-vuotias joensuulaismies menehtyi kesäkuussa 2020 yksityisasunnossa Torikadulla Joensuussa.

Itä-Suomen poliisi ja Keskusrikospoliisin Itä-Suomen yksikkö ovat tutkineet tapausta yhdessä.

Tapausta on tutkittu törkeänä kuolemantuottamuksena, ja siinä epäiltynä ovat asunnossa kuolinhetkellä olleet noin 40-vuotias mies ja alle 50-vuotias nainen.

Poliisilla on yhä kesken samana viikonloppuna tapahtuneen toisen kuolemantapauksen tutkinta. Siinä noin 30-vuotias mies löytyi kuolleena palaneesta autosta Hasanniemessä.

Torikadun yksityisasunnon sekä Hasanniemen tapahtumat liittyvät osittain toisiinsa, mutta itse tapahtumilla ei ole keskenään suoraa yhteyttä.

Noin 20-metrinen alus törmäsi Ylisoutajan siltaan Joensuussa

Siltaan törmännyt alus saatiin hinattua pois paikalta keskiviikkoiltana.

Siltaan törmännyt alus saatiin hinattua pois paikalta keskiviikkoiltana. Kuva: Diego Costanzo

Noin 20-metrinen alus törmäsi keskiviikkona alkuillasta Ylisoutajansiltaan Pielisjoella Joensuussa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen tapahtuneesta noin kello 17.40.

Pelastuslaitoksen mukaan moottoriongelmista kärsinyt alus oli tulossa Pielisjokea alavirtaan.

Aluksessa olleet henkilöt selvisivät tapahtuneesta ilman vahinkoja.

Pelastuslaitos ja Järvipelastajat saivat siirrettyä aluksen ennen iltakahdeksaa Hasanniemeen.

Ylisoutajan sillassa ei havaittu vaurioita, kun se tarkastettiin pintapuolisesti laivan törmäyksen jälkeen, kertoo Joensuun kaupungininsinööri Tero Toivanen.

Karsikon uusi koulu ja kirjasto avattiin maanantaina

Karsikon koulu otettiin käyttöön maanantaina. Koulu ehti olla väistötiloissa syksystä 2015 lähtien.

Karsikon koulu otettiin käyttöön maanantaina. Koulu ehti olla väistötiloissa syksystä 2015 lähtien. Kuva: Mikko Makkonen

Joensuussa Karsikkoon valmistuneet uusi koulu ja kirjasto avattiin maanantaina.

Karsikon koulun toiminta siirtyi vuonna 2015 väistötiloihin, kun edellisessä koulussa oli ilmennyt sisäilmaongelmia.

Maanantaina seitsemän vuoden odotus päättyi, kun oppilaat ja opettajat palasivat syyslomaviikolta upouusiin tiloihin.

Samaan yhteyteen Karsikkoon valmistui myös uusi kirjasto. Pohjolankadulla sijaitseva kirjasto on pienempi kuin Karsikon vanha kirjasto.

Marraskuusta lähtien uudessa kirjastossa voi käydä kaikkina päivinä kello 7–21, jos tekee omatoimisopimuksen.

Joensuun vanha lyseorakennus on laitettu myyntiin

Lyseorakennuksessa on nykyisin esimerkiksi sirkustoimintaa. Sirkustaiteilija Hanna Moisala pitää joensuulaisen Näyttämön tiloja ainutlaatuisena ja harvinaisuutena koko Suomessa.

Lyseorakennuksessa on nykyisin esimerkiksi sirkustoimintaa. Sirkustaiteilija Hanna Moisala pitää joensuulaisen Näyttämön tiloja ainutlaatuisena ja harvinaisuutena koko Suomessa. Kuva: Lari Lievonen

Vanha lyseorakennus osoitteessa Koskikatu 8 on laitettu myyntiin. Kaupungin osalta rakennus on elinkaarensa päässä eli mittaviin remontteihin ei ryhdytä, kertoo Joensuun kaupungin Tilakeskuksen johtaja Joni Sorjonen.

Kaupungin tavoitteena on saada rakennus myytyä talvikauden aikana.

Lyseon lukio ja aikuislukio ovat muuttaneet tiloista jo aiemmin Tiedepuistolle, mutta rakennuksessa on nykyisin monipuolisesti muuta toimintaa.

Vuokralaisina rakennuksessa on monenlaista kansainvälistä koulutoimintaa, tutkintokoulutukseen valmistavan koulutuksen opiskelijoiden luokkatila, Unicefin toimisto, lähiliikenteen bussikuskien taukotila sekä isona toimijana Sirkus Supiainen ja sen kyljessä Teatteri Näyttämö.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi