play

Pelastuslaitos varoittaa: Maastopalokausi on alkamassa Pohjois-Karjalassa

Arkistokuva ruohikkopalosta Lieksasta parin vuoden takaa.

Arkistokuva ruohikkopalosta Lieksasta parin vuoden takaa. Kuva: Mikko Ahvenainen

Anni Rodriguez

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos muistuttaa, että maastopalokausi on aluillaan.

Pohjois-Karjalassakin ruohikkopalon vaara on jo ilmeinen. Maakuntaan astuukin tiistaista alkaen ruohikkopalovaroitus.

– Etenkin tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti. Nyt onkin syytä muistaa puutarha- ja pihatöitä tehdessä, että varoitus todellakin tarkoittaa sitä, että nuotiota tai muuta avotulta ei saa tehdä, eikä risuja tai muuta puutarhajätettä tällöin saa polttaa, pelastuslaitos muistuttaa.

Liperissä tuli karkasi valvomattomasta risujen poltosta sunnuntaina. Tuli levisi kahden ja puolen hehtaarin kokoiselle alueelle ja pelastuslaitokselta sammutustöihin tarvittiin kymmenen yksikköä.

– Tässä tapauksessa palo saatiin onneksi rajattua ja sammutettua nopeasti ennen sen leviämistä läheisiin rakennuksiin tai metsään.

Pelastuslaitos myös muistuttaa, että valvomattomat risujen poltot johtavat aina ilmoitukseen poliisille. Poliisi voi muistaa risujen polttajaa sakolla.  

Kulunut kevät on ollut lumisempi ja kosteampi, joten siksi maastopalojen alkamisajankohta on käsillä vasta nyt, muutamaa viikkoa keskivertoa jäljessä. Keväiset maastopalot ovat pääsääntöisesti ihmisten aiheuttamia ja lähtevät juuri huonosti valvotuista tai valvomattomista risujenpoltoista.

Pelastuslaitos muistuttaakin varautumaan risujenpolttoihin riittävällä alkusammutusvälineistöllä, valvomaan polton loppuun asti sekä tarkastamaan voimassa olevat varoitukset ja tuuliolosuhteen ennen polttoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi