play

Neljännet koronarokotukset laajenevat yli 70-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin Pohjois-Karjalassa – maakunnan koronavirustilanne pysynyt ennallaan

Kuva: Juha Inkinen

Jani Leinonen

Pohjois-Karjalan terveyspalvelut järjestävä Siun sote laajentaa 4. koronarokotuksia sairauden perusteella riskiryhmään kuuluviin yli 70-vuotiaisiin. Linjaus on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen torstaina antaman suosituksen mukainen.

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät voi käydä katsomassa THL:n verkkosivuilta täältä. Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat henkilöt voivat varata ajan 4. koronarokotukseen verkkoajanvarauksen kautta lauantaista kello 12 alkaen. Verkkoajanvaraus löytyy tästä linkistä.

Puhelinajanvarauksen kautta numerossa 013 330 2131 rokotusajat ovat varattavissa ensi maanantaista kello 8 alkaen. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaisin kello 8–9, muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Takaisinsoittopyyntöihin vastataan viikon sisällä.

Neljännen koronarokotuksen voi ottaa, kun 3. rokotuksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljänsiä koronarokotuksia jatketaan edelleen myös aiemmin rokotusvuoroon tulleissa ryhmissä. Yli 80-vuotiaat ja yli 12-vuotiaat voimakkaasti immuunipuutteiset, jotka eivät ole vielä saaneet 4. koronarokotusta, voivat varata rokotusajan takaisinsoittopalvelun kautta numerosta 013 330 2705. Takaisinsoittopyyntöihin vastataan viikon sisällä.

4. koronarokotusta tarjotaan myös sairauden perusteella riskiryhmään kuulumattomille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, että he eivät pärjää yksin kotona. Henkilön avuntarpeen tulee liittyä hoivaan ja huolenpitoon, ei esimerkiksi siivouspalveluihin.

Rokotusryhmään kuuluvat voivat varata ajan 4. koronarokotukseen joko puhelinajanvarauksen 013 330 2131 tai verkkoajanvarauksen kautta.

Ikäihmisten hoivakodeissa asuville sekä iäkkäille kotihoidon asiakkaille ja omaishoidettaville Siun sote tarjoaa 4. koronarokotusta palvelujen yhteydessä.

Uusia koronarokotusaikoja tulee varattavaksi jälleen verkkoajanvaraukseen lauantaina kello 12 ja puhelinajanvaraukseen maanantaina kello 8.

Rokotusten ilta-aikoja on varattavissa PK Terveyden rokotuspisteelle ensi torstaina 9. kesäkuuta kello 16–18.20. Lisäksi Siun soten rokotuspisteiden lisäksi koronarokotuksia annetaan virka-aikaan tiistaina 7. kesäkuuta Joensuussa Mehiläisen rokotuspisteellä.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset jatkuvat myös edelleen. Rokotusajan voi varata terveysasemien verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa täällä. Verkkoajanvarauksessa on nähtävillä rokotusajat ja -paikat. Koronarokotukseen voi hakeutua mille tahansa terveysasemalle, jossa rokotusaikoja on vapaana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalan koronavirustilanteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Koronavirusta liikkuu edelleen maakunnassa, mutta esimerkiksi terveydenhuollossa todettujen koronatartuntojen määrä on ollut hienoisessa laskusuunnassa useamman viikon ajan. Viime viikolla terveydenhuollossa tehdyissä testeissä todettiin 350 koronatartuntaa. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin 354. Valtaosa koronatartunnoista todetaan kotitesteillä, joiden tulokset eivät näy tilastoissa.

Kuluvalla viikolla perjantaihin mennessä koronavirustartuntoja on todettu 239. Terveydenhuollon koronasta johtuva kuormitus on vähäinen. Tällä hetkellä vuodehoitopotilaita on alle kymmenen.

Influenssatilanne on myös rauhoittunut. Tapausmäärät ovat olleet laskussa pari viikkoa. Pohjois-Karjalassa on todettu enää yksittäisiä influenssatapauksia.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi