play

Suurtapahtuma Power cup valtaa Mehtimäen, Utran illat täynnä huippuartisteja – Katso menovinkit viikonlopuksi

Karjalainen

Kokosimme tähän menovinkkejä tulevalle viikonlopulle. Lisää menovinkkejä löydät Karjalaisen tapahtumakalenterista täältä.

Tapahtumat

Joensuun nuorisovaltuusto järjestää perjantaina Joen kesä -tapahtuman Joensuun torilla. Ilmaisessa, kaikille avoimessa tapahtumassa esiintyvät muun muassa artistit SHRTY ja Aatulove. Tapahtuma alkaa kello 15. Viimeinen esiintyjä SHRTY aloittaa kello 20.15.

Joensuussa juhlitaan torstaista lauantaihin Itä-Suomen yliopiston tohtoripromootiota. Juhlakulkue lähtee yliopistolta perjantaina kello 15.15 ja kulkee Joensuun torin kautta konservatorion uuteen konserttisaliin.

Avoimet kylät -päivä järjestetään lauantaina valtakunnallisesti. Joensuun seudulta mukana ovat esimerkiksi Paihola ja Selkie Kontiolahdella, Mattisenlahti Liperissä, Sotkuma Polvijärvellä ja Joensuun kaupungin alueelta Heinävaara ja Kiihtelysvaara. Kaikki kohteet on kerrottu täällä.

Lauantaina vietetään Kyläkauppapäivää, ja tempaukseen osallistuu suuri määrä kauppoja Pohjois-Karjalasta. Kyläkauppapäivän kaupat on lueteltu täällä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lauantaina vietetään myös suomalaisen saunan päivää. Saunomaan pääsee esimerkiksi Kontiolahdella, jonne on kehitetty 17 saunan yhteinen saunamaailma. Mukana ovat esimerkiksi Lautsa, Wanha Mesta, Höytiäisen Helmi ja Kontiolahden Avantouimarit. Kaikki saunat on kerrottu täällä.

Suomalaisen saunan päivässä mukana olevia saunoja on myös Lieksassa, Rääkkylässä ja Heinävedellä. Niihin pääsee tutustumaan täällä.

Lieksassa Mätäsvaaran kaivoksen alueella järjestetään perjantaina kello 10–14 ViherVire-tapahtuma, jossa istutetaan tuhat puuntainta avohakkuualueelle. Louhosteatterilla esiintyvät runonlausuja Inka Kivi ja sellotaiteilija Ville Lodders.

Joensuuhun saapuu perjantaina kesän ensimmäinen tivoli. Tivoli Sariola on avoinna perjantaina kello 16–20 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 12–18.

Joensuun torilla järjestetään lauantaina kello 10–16 Joen vintage -tapahtuma. Tarjolla on menneen ajan tunnelmaa, kellohelmoja, vintagevaatteita ja -esineitä sekä komeita autoja.

Joensuun matkustajasatamassa järjestetään tänä kesänä pitkästä aikaa säännöllisesti risteilyjä. M/S Sinivuokko risteilee perjantaina kello 13 ja 17 sekä lauantaina kello 17 ja 20.

Juuan kesän avajaiset järjestetään Poikolan koulun piha-alueella lauantaina kello 16–20. Tapahtumassa esiintyy lasten rakastama Kikattava Kakkiainen sekä Aleksanteri Hakaniemi, Janne Hurme ja Costee.

Musiikki

Joensuussa Utran Uittotuvalla esiintyy Suomen huippuartisteja torstaista sunnuntaihin. Torstaina esiintyvät Yona ja Tuure Kilpeläinen, perjantaina Kotiteollisuus sekä lauantaina ja sunnuntaina Ismo Alanko. Kaikki keikat alkavat kello 19.

Joensuun pääsymaksuttomien kaupunginosakonserttien sarja alkaa torstaina kello 18 Joensuun torilla. Tapahtumassa esiintyy bilebändi Groovin'Moving.

Liperissä Saariston Puodissa esiintyy Faija lauantaina kello 22.

Outokummussa Kosilkka Cafe & Barissa esiintyy lauantaina kello 21 Eereka.

Joensuun evankelisluterilaisen seurakunnan Iltamusiikki-konsertti järjestetään sunnuntaina kello 18 Utran kirkossa. Konsertissa esiintyvät Marja Nevankallio ja Laura Winter.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Urheilu

Joensuussa järjestetään torstaista sunnuntaihin lentopallon Power cup, johon osallistuu yli 700 nuorten lentopallojoukkuetta. Kaikki ottelut pelataan Mehtimäen alueella, ja tapahtumatori on Lähtelän puistossa. Avajaisissa torstaina kello 19 esiintyvät rap-artistit Ahti ja HUGO. Kaikkiin Power cupin peleihin ja tapahtumiin on vapaa pääsy.

Joensuun Maila kohtaa naisten Superpesiksen ottelussa sunnuntaina Seinäjoen Maila-Jussit. Ottelu alkaa Mehtimäen pesäpallostadionilla kello 18.

Kiteen Pallo pelaa miesten Superpesiksen kotiottelun torstaina kello 18. Vastaan Rantakentällä asettuu Imatran Pallo-Veikot.

Frisbeegolfin Pohjois-Karjalan avoimet kilpailut järjestetään perjantaista sunnuntaihin Lykynlammen ja Utran radoilla. Avoimen sarjan viimeinen kierros alkaa Lykynlammella sunnuntaina kello 12.30.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi