play

Nopeasti heikentynyt koronatilanne on ruuhkauttanut jälleen Siun soten tartunnanjäljityksen - ensi vaiheen ohjeet lähetetään tartunnan saaneille tai altistuneille yhä useammin tekstiviestinä

Yhteydenotot tartunnanjäljityksestä voivat viipyä tällä haavaa useamman päivän.

Yhteydenotot tartunnanjäljityksestä voivat viipyä tällä haavaa useamman päivän.

Helen Hyttinen

Siun soten tartunnanjäljitys on jälleen ruuhkautunut koronatilanteen nopean heikkenemisen vuoksi, joten yhteydenotot sekä tartunnan saaneisiin että altistuneisiin ovat viivästyneet.

Päivittäin todettujen tartuntojen määrät ovat kasvaneet nopeasti joulupäivän jälkeen. Tartuntoja on todettu molempina päivinä useita kymmeniä, joten yhteydenotot voivat viipyä useamman päivän.

- Positiivisen koronavirustestituloksen saaneille lähetetään jatkossa ensin tekstiviesti, jossa ohjataan tutustumaan eristysohjeisiin sekä tartunnan saaneen esitietolomakkeeseen verkossa etukäteen. Yhteydenotto puhelimitse tulee myöhemmin, sotesta tiedotetaan.

Tartunnan saaneelle tarkoitetut ohjeet ja lomake löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta: https://www.siunsote.fi/eristysohjeet-tartunnan-saaneelle.

Siun sote keskittyy altistuneiden kartoituksessa THL:n ohjeiden mukaisesti nyt suuren tartuntariskin tilanteisiin ja tilaisuuksiin. Näitä ovat tartunnan saaneen henkilön perheenjäsenten lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköt sekä muun muassa vastaanottokeskukset ja työpaikat, joissa on yhteismajoitus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkia muissa tilaisuuksissa tai tilanteissa mahdollisesti altistuneita ei pystytä kartoittamaan tai olemaan heihin suoraan yhteydessä.

Yhä useammalle altistuneelle välitetään ohjeita ja tietoa joko tartunnan saaneen henkilön tai esimerkiksi työpaikan kautta. Ohjeet on koottu myös Siun soten nettisivuille.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi