play

Poliisi tutkii Kiteellä kauppakeskuksessa tapahtunutta puukotusta murhan yrityksenä – uhri ja tekijä ovat kumpikin alle 15-vuotiaita

Puukotus tapahtui Kiteen keskustassa kauppakeskus Kupiaisen sisätiloissa.

Puukotus tapahtui Kiteen keskustassa kauppakeskus Kupiaisen sisätiloissa. Kuva: Heli Sallinen

Jani Leinonen

Poliisi tutkii Kiteellä sunnuntai-iltana tapahtunutta puukotusta murhan yrityksenä. Epäilty ja uhri ovat molemmat alle 15-vuotiaita.

Puukotus tapahtui Kiteen keskustassa sijaitsevan Kupiaisen kauppakeskuksen sisätiloissa sunnuntaina hieman ennen kello 19:ää.

Poliisi otti epäillyn kiinni nopeasti puukotuksen jälkeen kauppakeskuksen tiloista. Ambulanssi toimitti puukotuksen uhrin sairaalahoitoon. Uhrin tila on poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan vakaa.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeellä murhan yritys. Osallisten alaikäisyyden vuoksi poliisi ei kerro tapahtumista tai osallisista tarkemmin.

Tekohetkellä tapahtumapaikalla oli poliisin käsityksen mukaan muitakin nuoria. Poliisi pyytää hienotunteisuutta tapahtumasta käytävään keskusteluun sosiaalisessa mediassa ja muissa viestipalveluissa.

Poliisi kehottaa myös kunnioittamaan osallisten yksilön suojaa ja näin olleen olemaan jakamatta tapahtumaan mahdollisesti liittyviä kuvia tai videoita sosiaalisessa mediassa.

K-Supermarket Kupiainen oli tapahtumahetkellä auki, joten sisällä kauppakeskuksessa oli myös muita ihmisiä. Puukotus tapahtui K-Supermarket Kupiaisen ulkopuolella kauppakeskuksen aulatiloissa.

Poliisi ohjeistaa tapahtuman nähneitä seuraavasti:

Mikäli sinulla on hallussa tapahtumaan liittyvää kuva- tai videomateriaalia, ota yhteyttä poliisin tapauksen tutkintaa varten avattuun numeroon 041 711 8377. Samaan numeroon voit olla yhteydessä myös, mikäli näit tapauksen tai sinulla on muuta tietoa tapaukseen liittyen. Voit lähettää tapaukseen liittyvät havainnot ja tiedot myös sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Jos olit tapahtumapaikalla tai asia koskettaa sinua muutoin ja koet tarvitsevasi apua tai haluat keskustella tapahtumasta ammattilaisen kanssa, voit soittaa sosiaali- ja kriisipäivystykseen numeroon 013 330 9002.

Rikoskomisario Tomi Lautasen mukaan Pohjois-Karjalassa on harvinaista, että näin vakavan rikoksen uhri ja tekijä ovat alle 15-vuotiaita.

– Tässäkin on kyseessä yksittäistapaus, hän muistuttaa.

Alle 15-vuotiaat eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa eikä heitä voi vangita. Lautasen mukaan epäilty on kuitenkin "viranomaisten hallussa".

Päivitetty kello 22.19: Puukotus tapahtui kauppakeskuksessa, ei kaupassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi