play

Nuoria houkutellaan syrjäseutujen yrityksiin Kiteellä, Ilomantsissa, ja Nurmeksessa – "Tekevä väestö on vanhentunut", suree 30 vuotta ravintoloita Kiteellä pyörittänyt Merja Huhtilainen

Koivikon kievarissa yrittäjä Merja Huhtilainen tekee pitkää päivää. Työssä auttavat jaksamaan intohimoinen suhtautuminen terveelliseen ruokaan ja luonnossa liikkuminen sekä avantouinti.

Koivikon kievarissa yrittäjä Merja Huhtilainen tekee pitkää päivää. Työssä auttavat jaksamaan intohimoinen suhtautuminen terveelliseen ruokaan ja luonnossa liikkuminen sekä avantouinti. Kuva: Mikko Makkonen

Liisa Yli-Ketola

Kiteellä ei ole helppoa tienata pitopalvelu- ja ravintolayrittäjänä, koska maaseudulle tyypillisesti moni ostaa tarvikkeet kaupasta ja kokkaa kotona. Näin tuumii Annin kartanon yrittäjä Merja Huhtilainen, 63. Samalla hän kuitenkin toivoo, että hänen poikansa Jarkko Laasonen, 37, jatkaisi ravintolatoimintaa. Tänä kesänä helpotusta perheyrityksen arkeen toi opiskelijaharjoittelija Ville Salminen, 29, Karelia-ammattikorkeakoulusta.