play

Iltalehti: Itä-Suomen poliisilaitos joutui puuttumaan kansanedustajaehdokas Kari Kulmalan somekäyttäytymiseen

Ylikonstaapeli Kari Kulmala piti rengasratsiaa vuonna 2021.

Ylikonstaapeli Kari Kulmala piti rengasratsiaa vuonna 2021. Kuva: Marja Mölsä

Jani Leinonen

Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaan Kari Kulmalan työnantaja Itä-Suomen poliisi on joutunut puuttumaan Kulmalan somekäyttäytymiseen. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Kulmala poseerasi Facebook-tilillään poliisin virkapuvussa muun muassa viime kesänä Joensuun Kalevan Kisoissa. Hänet oli jo silloin nimetty kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi Savo-Karjalan vaalipiiriin.

Itä-Suomen poliisilaitos otti Kulmalan työnjohdolliseen ohjaavaan keskusteluun lokakuussa, kertoo Iltalehti. Esillä olivat virkapuvun käyttö sosiaalisessa mediassa ja partiomatkojen suuntautuminen yleisötilaisuuksiin.

– Tämä ihmisten jututtaminen on tietenkin tietyllä tavoin poliisitoiminnassa jopa toivottavaa, mutta voidaan varmasti perustellusti esittää myös kysymys, että onko tämä ihan sopivaa ehdokkaana eduskuntavaalien alla. Jokainen kuitenkin tietää ja tajuaa, että mistä tässä on kysymys. Vaalityön tekemisestä virka-ajalla? asiasta kirjatussa muistiossa todetaan.

Kulmala poisti poliisin sääntöjen vastaiset päivitykset myöhemmin.

Rääkkyläläinen Kulmala toimi kansanedustana vuodet 2015–19. Kulmala valittiin eduskuntaan perussuomalaisten listoilta, mutta hän siirtyi kesken vaalikauden perussuomalaisista erkaantuneisiin sinisiin. Viime vuoden aluevaaleissa hän oli ensimmäistä kertaa kokoomuksen ehdokkaana.

Kulmala, 57, on Rääkkylän kunnanvaltuutettu ja Pohjois-Karjalan aluevaltuutettu. Viime syksynä hän haki Itä-Suomen poliisipäällikön virkaan mutta ei tullut valituksi.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi