play

Pääkirjoitus: Krista Mikkosen uusi pesti on eduksi Pohjois-Karjalalle

Krista Mikkonen on onnistunut työssään ympäristö- ja ilmastoministerinä, pääkirjoituksessa arvioidaan.

Krista Mikkonen on onnistunut työssään ympäristö- ja ilmastoministerinä, pääkirjoituksessa arvioidaan. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Karjalainen

Joensuulainen kansanedustaja Krista Mikkonen (vihr.) jatkaa ministerinä hallituksessa. Se on erittäin tärkeää Pohjois-Karjalan edunvalvonnalle vaalikauden jälkimmäisellä puoliskolla.

Jos Krista Mikkonen olisi sivuutettu vihreiden ministeripestien uusjaossa, olisi se kenties merkinnyt Pohjois-Karjalalle pitkää rospuuttokautta ilman omaa ministeriä.

Vihreät pitää edelleen kiinni periaatteestaan, että ministereitä on hyvä olla muualtakin kuin Helsingistä.

Krista Mikkosen arvostuksesta omiensa joukossa kertoo se, että vihreät valitsi hänet yksimielisesti sisäministeriksi. Ympäristö- ja ilmastoministerin pestistä sen sijaan äänestettiin.

Krista Mikkonen on onnistunut työssään ympäristö- ja ilmastoministerinä, vaikka hänen roolinsa julkisuudessa onkin jäänyt harmaaksi. Hän olisi halunnut jatkaa nykytehtävissään mutta suhtautuu innostuneesti ja avoimesti marraskuussa alkavaan sisäministerin pestiinkin.

Ministeriruletilla vihreät asemoituu politiikan kentällä punavihreään joukkoon. Pieneksi vihreiden epäluottamukseksi Mikkosta kohtaan voi tulkita sen, ettei häntä kelpuutettu hallituksen johtoviisikkoon tuuraamaan puolueen puheenjohtajaa Maria Ohisaloa tämän vanhempainvapaan ajaksi.

Tehtävään valittiin eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari, josta tulee muutamaksi kuukaudeksi Mikkosen seuraaja ympäristö- ja ilmastoministerinä.

Tämän hetken tietojen mukaan Ohisalo palaa töihin keväällä mutta siirtyy ympäristöministeriöön. Hän korostaa edessä olevien ympäristö- ja ilmastokysymysten tärkeyttä, joihin uskoo voivansa vaikuttaa hallituksessa pontevammin puolueen puheenjohtajan roolissa.

Sisäministerin ja ympäristöministerin tehtäviä ei voi arvottaa toinen toista tärkeämmäksi. Ympäristöministerinä Mikkonen sai maakunnista etenkin keskustan kannattajilta satikutia metsästykseltä suojeltujen valkoposkihanhien peltotuhoista sekä turpeen verotuksesta.

Sisäministerinä on odotettavissa sanailua perussuomalaisten kanssa maahanmuuttoon liittyvistä asioista.

Krista Mikkosesta tulee turvallisuusministeri. Toivottavasti hän näkee, kuinka tärkeää on, että jatkossakin poliiseilla, rajavartijoilla ja pelastuslaitoksella on riittävästi määrärahoja ja työvoimaa huolehtimaan turvallisuudesta.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi