play

Suuri rakennuspalo suksivoidetehtaalla Joensuussa, sammutustyöt jatkuvat vielä - savusta aiheutunut vaara on ohi, pelastuslaitos tiedottaa

Kuva: Marko Puumalainen

Anni Rodriguez

Joensuun Käpykankaalla on syttynyt rakennuspalo.

Tulipalo on Pamilonkadulla Vauhti Speedin tiloissa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta kello 13.57. Paikalla on useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Kello 16.30:n aikaan rakennuksen katto oli romahtanut ja on selvää, että rakennus tulee tuhoutumaan täysin. Pelastuslaitos keskittyy suojaamaan läheisiä rakennuksia.

Savun muodostus on edelleen voimakasta.

112-sovelluksen kautta kello 15:n aikaan lähetetyn vaaratiedotteen mukaan ilmassa on terveydelle vaarallista savua. Käpykankaan asukkaita kehotettiin tuolloin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto. Kello 18.45 pelastuslaitos tiedotti vaaran olevan ohi:

- Tulipalon aiheuttama savu ei enää aiheuta vaaraa.

Pelastuslaitoksen mukaan alueella liikkumista tulee välttää pelastustoiminnan turvaamiseksi. Poliisi on sulkenut liikenteen kadulta.

Poliisin mukaan tapahtumissa yksi henkilö on loukkaantunut vakavasti ja kaksi altistunut.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Pelastuslaitoksen Lari Parkkinen kertoi Karjalaisen livelähetyksessä kello 15:n jälkeen, että tässä vaiheessa pelastuslaitos pyrkii rajaamaan palon. Vauriot tulevat joka tapauksessa olemaan mittavat. Palon syttymissyystä ei ole tässä vaiheessa tietoa.

Pelastuslaitoksen mukaan ilmassa olevat savukaasut ovat myrkyllisiä. Parkkinen ohjeistaa, että mikäli haistaa savun, on parempi hakeutua sisätiloihin ja sulkea ovet, ikkunat ja ilmanvaihto.

Vauhti Speed valmistaa suksivoiteita, ja korona-aikana yritys on valmistanut myös käsidesiä.

Uutinen päivittyy.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy
Palo alkoi iltapäivällä kello 14:n aikaan.

Palo alkoi iltapäivällä kello 14:n aikaan. Kuva: Juha Inkinen

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi