play

PK Terveys ei anna enää Modernan rokotetta alle 30-vuotiaille miehille, tilalle Pfizeria - "Varattuja rokotusaikoja ei tarvitse perua"

Anni Rodriguez

Joensuussa koronarokotteita pistävä PK Terveys tiedottaa, että tästä päivästä alkaen alle 30-vuotiaille miehille annetaan Pfizerin koronarokote.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suositteli torstaina, että alle 30-vuotiaille miehille ei anneta Modernan Spikevax-koronarokotetta. Kyseistä rokotetta on pistetty Joensuussa pääasiassa PK Terveyden rokotuspisteessä.

Kaikille ajan rokotukseen varanneille alle 30-vuotiaille miehille on nyt varattu Pfizerin rokote.

- Näin ollen varattuja rokotusaikoja ei tarvitse perua eikä uutta aikaa varata, PK Terveys ohjeistaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toinen rokoteannos voi olla Pfizerin rokote, vaikka ensimmäinen olisi ollutkin Modernan rokote.

THL:n suosituksen taustalla on, että Modernan rokotteen saaneilla alle 30-vuotiailla miehillä on todettu olevan hieman korkeampi riski saada sydänlihastulehdus. THL:n johtaja Mika Salmisen mukaan suurin osa näistä sydänlihastulehduksista on lieviä, ohimeneviä, muutaman päivän seurannalla itsestään paranevia, mutta kuitenkin tämä riski on olemassa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi