play

Pohjois-Karjala on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa, mutta tartuntamäärät ovat maakunnassa lupaavassa laskusuunnassa - "Toivotaan, että hyvä kehitys jatkuu"

Kuva: Anni Nieminen

Renne Ohtonen

Pohjois-Karjala on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa, ja alueelliset suositukset ja rajoitukset ovat yhä ennallaan. Torstaina kokoontunut alueellinen tilannekuvatyöryhmä kuitenkin arvioi, että epidemiatilanteessa on helpottumisen merkkejä, sillä tartuntojen määrä on kääntynyt laskuun.

Viime viikolla maakunnassa todettiin 33 tartuntaa, kun sitä edellisellä viikolla lukema oli 60. Tällä viikolla torstaihin mennessä tartuntoja oli todettu viisi.

- Epidemiatilanne on helpottunut, ja toivotaan, että hyvä kehitys jatkuu. Nuorten koronarokotukset, koronatesteissä käyminen ja suositusten noudattaminen ovat edelleen tärkeitä, puntaroi tiedotteessa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Tartunnan alkuperä on tiedossa valtaosasta viime viikon tapauksista. Siun soten mukaan tartuntoja todettiin eniten alle 25-vuotiailla, ja puolet sairastuneista ei ollut saanut rokotetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Siun sote kertoo myös, että ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 81 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista ja toisen rokotteen lähes 55 prosenttia. Siun soten mukaan nuorten rokotekattavuudessa on vielä parannettavaa ja vaihtelua, minkä vuoksi walk in -rokotuksia aiotaan jatkaa.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi