play

Pohjois-Karjala on jo lähes leviämisaluetta, viime viikon koronatartuntojen määrä oli koko epidemia-ajan suurin - "Huolestuneena seuraamme tilannetta"

Kuva: Sirpa Ylönen

Renne Ohtonen

Pohjois-Karjalan koronatilanne on huonontunut entisestään. Maakunta ei ole kokonaisuudessaan leviämisaluetta, mutta osa kriteereistä on täyttynyt, toteaa torstaina kokoontunut tilannekuvatyöryhmä tiedotteessaan.

Maakunnassa koronaviruksen ilmaantuvuus väestössä on leviämisalueen kriteereiden tasolla. Sen raja on sata tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

- Kokonaisuutena arvioiden emme vielä ole leviämisalue, mutta lähellä ollaan. Lähipäivät ja -viikot näyttävät, mihin suuntaan epidemia kääntyy, arvioi ylilääkäri Jukka Heikkinen Siunsotesta tiedotteessa.

Viime viikolla (15.-21.11.) maakunnassa todettiin 121 koronatartuntaa, joka on koko epidemia-ajan korkein lukema. Sitä edellisellä viikolla tartuntoja oli 107. Tällä viikolla tartuntoja on todettu torstaiaamuun mennessä 35.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi Kuhasalon jätevesiseurannassa on havaittu koronavirusta eniten koko korona-aikana.

Tiedotteessa painotetaan edelleen rokotteen ottamisen tärkeyttä. Viime viikon todetuista tartunnoista lähes 70 prosenttia oli rokottamattomilla, joskin eniten tartuntoja oli 0-9- ja 10-19-vuotiaiden ikäryhmissä. Alle 12-vuotiaille ei ole vielä rokotusta saatavilla.

- Olisi toivottavaa, että nyt lomakauden lähestyessä käytäisiin hakemassa puuttuvat tehosterokotteet ja nekin, jotka ovat rokotteen ottamisessa tähän saakka epäröineet, menisivät rokotuksensa hakemaan, Heikkinen jatkaa.

Heikkisen mukaan sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä ei ole kasvanut samassa suhteessa tartuntojen määrän kanssa, sillä tartuntoja on todettu lapsilla ja nuorilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Rokote puolestaan antaa vanhemmille hyvän suojan vakavaa koronavirustautia vastaan. Huolestuneena kuitenkin seuraamme tilannetta, Heikkinen toteaa.

- Joensuun seudun laaja kouluissa ja harrastuksissa levinnyt tartuntaketju ollaan saamassa hallintaan. Uusia koulualtistumisia todetaan kuitenkin edelleen jatkuvasti, eri puolilla maakuntaa.

Tilannekuvatyöryhmä kokoontuu jälleen ensi torstaina.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi