play

Pohjois-Karjala on yhä koronan kiihtymisvaiheessa – "Tällä hetkellä 10–19 -vuotiaat ovat sairastuneissa suurin ryhmä"

Simo Natunen

Pohjois-Karjalan alueellinen koronatilannekuvatyöryhmä on todennut torstain kokouksessaan, että maakunta on yhä koronapandemia kiihtymisvaiheessa.

Uusia koronatartuntoja kirjattiin maakunnassa viime viikolla yhteensä 60. Viikolla 32 tapauksia todettiin 58. Kuluvalla viikolla torstai-iltapäivään mennessä tartuntoja on todettu yhteensä 17 kappaletta.

Seitsemän vuorokauden ilmaantuvuusluku oli viime viikolla 28,39 ja 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku taas 56,78.

Viime viikon tartunnoista vajaa neljännes oli peräisin ulkomailta. Tartuntojen alkuperä on tiedossa 85 prosentissa todetuista tapauksista.

– Tilanteessa voi nähdä hieman tasaantumisen merkkejä, mutta olemme edelleen kiihtymisvaiheessa. Tällä hetkellä 10–19 -vuotiaat ovat sairastuneissa suurin ryhmä. Korona aiheuttaa juuri nyt kohtalaista sairaalakuormitusta, mutta ei kuitenkaan vaikuta heikentävästi sairaalan toimintaan, Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns toteaa.

Tilannekuvatyöryhmä kertoo tiedotteessaan, että Joensuussa järjestetyt walk in -rokotustapahtumat ovat olleet nuorten keskuudessa suosittuja ja niitä tullaan jatkamaan myös muualla maakunnassa.

Joukkoaltistumisia on ollut maakunnassa kouluissa, päiväkodeissa ja urheiluharrastuksissa. Työryhmän mukaan jälkitartuntoja altistumisista ei kuitenkaan ole ilmennyt huolestuttavan paljon.

Tilannekuvatyöryhmä päätti pitää alueelliset suositus- ja rajoitustoimenpiteet ennallaan.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi