play

Pohjois-Karjala yhä koronapandemian kiihtymisvaiheessa - Kouluissa ja päiväkodeissa useita joukkoaltistumisia Joensuussa ja Kontiolahdella

Kuva: Marjut Söder

Kerttuli Karels

Pohjois-Karjalassa ollaan yhä koronapandemian kiihtymisvaiheessa, alueellinen tilannekuvatyöryhmä tiedotti torstaina.

Viime viikolla Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla todettiin yhteensä 58 uutta koronatartuntaa, kun sitä edeltävällä viikolla tapauksia kirjautui 68, Siun sotesta kerrotaan.

Kuluvalla viikolla torstai-iltapäivään mennessä tartuntoja on todettu yhteensä 54.

Seitsemän vuorokauden ilmaantuvuusluku oli viime viikolla 27,86 ja 14 vuorokauden 58,45.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kuluvan viikon aikana Pohjois-Karjalassa on todettu useita joukkoaltistumisia kouluissa ja päiväkodeissa.

Torstaina 19. elokuuta korona-altistumisia todettiin Kontiolahden koulussa, Kontiolahden Kirkonkylän koulussa, Joensuun normaalikoulussa ja Kaislan päiväkodissa Joensuussa.

Joensuun normaalikoulussa koronavirukselle altistuneita on kaikkiaan noin 80. Kontiolahden kouluissa altistuneita on yhteensä noin sata. Altistuneet voidaan määrätä karanteeniin tai oireseurantaan.

Siun sote selvittää parhaillaan karanteeniin asetettavia henkilöitä ja on heihin yhteydessä lähipäivien aikana. Koulut ovat tiedottaneet korona-altistumisista oppilaita, huoltajia ja henkilökuntaa Wilman kautta.

Kaislan päiväkodissa koronavirukselle on altistunut kahdeksan henkilöä. Altistuneet asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Päiväkoti on tiedottanut altistuneita Daisyn kautta. Siun sote on yhteydessä karanteeniin asetettaviin lähipäivien aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lomakauden päättyessä etätyösuositus on noussut jälleen keskusteluun. Tilannekuvatyöryhmän mukaan etätyösuositus on edelleen tarpeellinen. Etätyötä suositellaan edelleen tehtävissä, joissa se on mahdollista. Työryhmä piti ennallaan myös muut aiemmin annetut suositukset.

Yleisötapahtumat on työryhmän mukaan onnistuttu järjestämään maakunnassa koronaturvallisesti eikä tartuntoja tapahtumissa ole juurikaan tullut.

Perjantaina 20. elokuuta Joensuussa järjestetään Joen Yö -tapahtuma, jossa tuodaan esille maskien käytön ja koronarokotteiden tärkeyttä.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi